Terug naar Nieuws

Let the games begin

Trappers start oefencampagne tegen Moskitos Essen

In aanloop naar het eerste oefenduel van de voorbereiding werkte Tilburg Trappers de afgelopen weken aan de conditie en spelpatronen in Dordrecht en Eindhoven. Na de talrijke oefensessies en het teambuildingsweekend is het nu tijd om de krachten te meten met een serieuze opponent.

Opvallend feit

De selectie van coach Bo Subr bevat vijf nieuwe namen. Verdediger Alexey Loginov speelt onder nummer 7, Max Hermens komt met 81 op het ijs, terwijl Nardo Nagtzaam het rugnummer 71 draagt. De beide Canadezen Brock Montgomery en Parker Bowles zijn te herkennen onder nummer 29 en 70.

Onderlinge serie

Tijdens het reguliere seizoen, Die Meisterrunde en de halve finale van de play-offs bonden Trappers en de Moskitos vorig jaar acht maal de strijd met elkaar aan. De stand was met 4-4 volledig in evenwicht. De tweevoudig Oberliga kampioen scoorde 25 keer, terwijl Essen 23 maal het net liet bollen.

Trappers

Voor Nardo Nagtzaam is de confrontatie met Essen zonder meer speciaal. De nieuwbakken Tilburgse aanvaller verdedigde afgelopen seizoen nog de kleuren van ‘de Muggen’. In drie onderlinge confrontaties met Tilburg tekende hij voor een doelpunt en een assist.

‘Het is prettig om een speler met zijn ervaring en kwaliteiten toe te kunnen voegen. Ik ben dan ook heel blij met zijn komst’, reageerde bestuurslid technische zaken Bob Teunissen nadat de 27-jarige center zijn handtekening had gezet. ‘Het geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Nardo schaatst heel goed, is superfit, heeft een neusje voor de goal, maar stelt ook ploeggenoten in staat te scoren.’

Moskitos

Waar de ploeg uit Essen in het afgelopen seizoen koos voor Oosteuropese imports (Michal Velecky (Tsjechië) en Andrej Bires (Slowakije)), slaat men nu de Noordamerikaanse weg in. De 24-jarige Canadees Caleb Cameron en zijn landgenoot Julien Pelletier (20) moeten de equipe van coach Frank Gentges van doelpunten gaan voorzien.

Statistiek

Honderdzevenendertig dagen is het zaterdag geleden dat beide ploegen voor het laatst de sticks met elkaar kruisten. In een best-of-five serie waarin slechts één maal de thuisploeg als overwinnaar van het ijs stapte, versloeg Tilburg de gasten met 3-1. De zeven tegengoals die de regerend Oberliga kampioen moest slikken in het tweede play-off duel tegen Essen bleek de meeste in een thuisduel vorig seizoen. Voor de thuisploeg is het de eerste van acht oefenwedstrijden. De opponent daarentegen komt al voor de derde maal tijdens de voorbereiding in actie. Tweemaal moest Essen een nederlaag slikken. Kölner Haie (DEL) en Bad Nauheim (DEL-2) bleken met 4-5 en 2-3 te sterk .