Terug naar Nieuws

Danny Stempher blijft, Max Hermens komt

Afscheid van de imports Larson en McColgan

Danny Stempher (21) blijft Tilburg Trappers trouw. De centrumaanvaller kwam een nieuw eenjarig contract overeen. Tevens maakte de Tilburgse ijshockeyclub de komst van Max Hermens (19) bekend.

De overeenkomsten tussen de aanvallers zijn talrijk. De wieg van beiden stond in Zoetermeer, ze begonnen met ijshockey in dienst van de plaatselijke Panters, maakten deel uit van het NIJA Talententeam en speelden samen bij Eindhoven Kemphanen en in de verschillende Nederlandse jeugdselecties. Nu worden de forwards dus herenigd in de Kruikenstad. Bij zijn komst naar Trappers was Danny Stempher bescheiden. ‘Ik heb nog nooit tegen Oberliga teams gespeeld dus weet niet wat ik moet verwachten.

Bij Kemphanen was ik één van de dragende spelers. Hier wil ik een vaste plek in de selectie veroveren door goed te trainen en mijn kansen te pakken in de minuten die ik krijg. Op die manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het teamsucces.’ Met 38 goals en 101 punten in 115 Oberliga wedstrijden is de winnaar van de Benny Tijnagel Trofee (grootste talent in de eredivisie) in 2013-2014 daarin zeker geslaagd.

Na Alexey Loginov is Max Hermens de tweede nieuweling in het keurskorps van coach Bo Subr. De 19-jarige center maakt de overstap vanuit Zweden waar hij de kleuren verdedigde van Nacka HK. De ploeg uit de hoofdstad Stockholm komt uit op het hoogste juniorenniveau van het grootste Scandinavische land. De captain van Oranje onder 20 jaar kwam naast voor de jeugdploeg ook nog voor het seniorenteam van Nacka in actie.

‘Het contracteren van Max past naadloos in het beleid dat Trappers een aantal jaar al inzette om met meer jeugdig Nederlands talent te gaan spelen’ aldus bestuurslid technische zaken Bob Teunissen. ‘Aanvallers van zijn statuur zijn er niet veel in Nederland. Hij is groot en sterk, rustig aan de puck, beschikt over een goed spelinzicht en brengt op zijn nog jonge leeftijd toch al drie jaar ervaring uit een gerenommeerd ijshockeyland als Zweden met zich mee.’

Nu het fundament onder de selectie voor komend seizoen steeds meer gelegd wordt, kan Teunissen op zoek naar imports. Zowel Justin Larson als Shane McColgan keert niet terug in IJssportcentrum Stappegoor. ‘Larson dient vanwege studieverplichtingen in Canada te blijven. Dat is heel jammer want we waren graag verder gegaan met hem. Shane heeft het goed gedaan, maar we zoeken naar een ander type forward dit jaar.’