Terug naar Nieuws

Verdediging Trappers is compleet

Van Gestel en Van Gorp ook komend seizoen Trapper

Boet van Gestel en Kilian van Gorp spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Beide verdedigers gaven hun ja-woord aan de tweevoudig Oberliga kampioen.

Met de terugkeer van het tweetal is de Tilburgse defensie compleet. Coach Bo Subr heeft, naast Van Gestel en Van Gorp, de beschikking over Ryan Collier, Giovanni Vogelaar, Jordy van Oorschot, Jordy Verkiel en nieuwkomer Alexey Loginov.

Boet van Gestel keerde in 2015 terug bij de club waar hij tussen 2013 en 2014 ook al onder contract stond. In zijn eerste periode bij Trappers maakte de 21-jarige defense direct al indruk. Hij werd een vaste waarde in de Tilburgse hoofdmacht en tevens opgeroepen door bondscoach Chris Eimers voor het grote Oranje. Vorig jaar tekende hij in 56 wedstrijden voor één goal en negen assists.

Aan de zijde van mentor Jordy van Oorschot maakte Kilian van Gorp (22), net zoals een seizoen eerder wederom stappen voorwaarts. De 1.91’ lange verdediger miste geen minuut en nam en passant 2 treffers en 21 punten voor zijn rekening. ‘Vorig jaar hadden we de minst gepasseerde defensie in de Oberliga. In 44 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen kregen we maar 102 goals tegen. Het stoppen van Bjorn Willemse is natuurlijk een aderlating. Toch ben ik ervan overtuigd we met deze achterste linie prima voor de dag zullen komen’, aldus bestuurslid technische zaken Bob Teunissen.