Terug naar Nieuws

Defensie Trappers krijgt vorm met aanblijven Vogelaar en Collier

Ryan en Gio weer erbij

Ondanks dat de zomerstop nog even duurt, leunt Trappers bestuurslid technische zaken Bob Teunissen allerminst achterover. Twee verdedigers zijn ook komend seizoen weer te bewonderen in IJssportcentrum Stappegoor.

Giovanni Vogelaar maakte in 2013 zijn debuut met Eindhoven Kemphanen in de Nederlandse eredivisie. Na een jaar in de Lichtstad verhuisde hij naar Heerenveen waar de jongeling één van de defensieve steunpilaren was. Samen met Jordy Verkiel werd Vogelaar in het seizoen 2014-2015 dan ook terecht uitgeroepen tot het grootste talent in de eredivisie (Ben Tijnagel Trofee).

In de Oberliga zette de jonge Hagenaar deze ontwikkeling moeiteloos door. 54 punten in 115 duels onderstrepen de prima prestaties van de rechtshandige verdediger met de harde one-timer vanaf de blauwe lijn. Bob Teunissen: ‘Ik ben blij met de contractverlenging van Gio. Niet alleen geeft hij onze defensie meer body, maar zijn rechtshandige schot is een belangrijk wapen gebleken op de powerplay. Ik zie in hem een van onze verdedigende pijlers voor de toekomst.’

Ryan Collier kwam in augustus 2015 als proefspeler naar de Kruikenstad, maar deze status was hij al heel snel ontgroeid. Na een geslaagde oefenperiode in Amiens tekende hij een contract. Drie goals en 36 assists in twee seizoenen Oberliga bewijzen de meerwaarde van de Nederlands-Canadees. ‘Ryan is een schot in de roos gebleken. Een op en top professional die altijd een voldoende scoort. Met het afscheid van Bjorn (Willemse) ontstaat er ruimte voor hem om zich ook aanvallend meer te tonen. Ik ben overtuigd dat hij dat kan’, schetst de voormalig Trappers center de verwachtingen van de 25-jarige geboren Amsterdammer.