Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: ECC Preussen Berlin vs. Tilburg Trappers

Onderschatting grootste gevaar voor Trappers in Berlijn

Zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) gaat Tilburg Trappers op bezoek bij ECC Preussen Berlijn. Op sportief gebied is de kloof tussen beide ploegen met 16 punten gigantisch. Als we van de cijfers uitgaan, lijkt de ploeg van coach David Haas kansloos tegen de Tilburgers.

Onderlinge serie

In de voorgaande seizoenen kende Trappers geen genade met de formatie uit de Duitse hoofdstad. In geen enkele van de vijf voorgaande confrontaties tussen de beide ploegen stapte de gastheren als overwinnaar van het ijs. De doelcijfers van 28 voor en slechts vijf tegen onderstrepen de Tilburgse suprematie.

Opvallend feit

Brock Montgomery ontbreek zeer waarschijnlijk zondagmiddag in Eissporthalle Charlottenburg. De Canadese aanvaller ontving vrijdagavond zowel een game misconduct als een matchpenalty van referee Michael Fendt. Op basis van uitspraken van de tuchtcommissie uit het verleden kan Montgomery zeer waarschijnlijk rekenen op twee duels schorsing, maar ook een hogere straf is niet uitgesloten. Ondanks zijn game-misconduct in de ontmoeting tegen Hannover Scorpions komt Marvin Tepper daarentegen toch op het ijs voor de thuisclub. De technisch vaardige leftwinger liet zich in de laatste wedstrijd voor de internationale break provoceren en kon reeds na 3.08 minuten de kleedkamer opzoeken.

Preussen

Vrijdagavond kwam Berlijn niet in actie. In de reeds eerder gememoreerde thuiswedstrijd tegen Hannover Scorpions ging men met 0-3 onderuit. Daarvoor zegevierde Preussen twee maal op rij. In Timmerdorf werd het 2-5 en ook Harzer Falken werd aan de zegekar gebonden (1-4).

Trappers

Tilburg pakte de draad na de internationale break uitstekend op. In eigen huis rekende Trappers af met nummer op de ranglijst, Hannover Scorpions (3-1). De honderdste zege in de Oberliga en de dertiende op rij dit seizoen. ‘Ja wow! Ja inderdaad, wow! Leuk…trots. Na Leipzig thuis hoorde je dat het moeizaam ging, maar holy shit….dertien op een rij. Waar hebben we het over. Daar mogen en moeten we echt met z’n allen (spelers, club en supporters) heel trots op zijn. Iedereen werkt zich zeven slagen in de rondte en dit is de beloning’, vatte captain Ivy van den Heuvel zijn gevoelens na afloop samen.

Who’s Hot

Bij Preussen is Brian Gibbons de gevierde man. De Canadees liet de Berlijnse supporters drie maal van hun stoel opveren om een treffer te vieren en stelde acht ploeggenoten in staat een doelpunt te maken. In de laatste tien wedstrijden tekende het trio Parker Bowles, Reno de Hondt en Danny Stempher voor 20 goals en 28 assists. Tijdens de voorgaande krachtmeting tussen Tilburg en Berlijn scoorde Bowles twee maal en hadden De Hondt en Stempher ieder twee assists.

Statistiek

Trappers was +10 overall in de thuisbeurt tegen Hannover. Jordy van Oorschot, Parker Bowles, Reno de Hondt en Danny Stempher waren allen +2. Ruud Leeuwesteijn en Ian Meierdres bevestigen hun status als uitstekend keepers tandem. Ze bezetten de eerste en derde plaats in het goalieklassement met een GAA van respectievelijk 1.25 en 2.18.