Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (3-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Reno de Hondt gidst Trappers naar dertiende zege op rij

Met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk rijgt Tilburg Trappers de overwinningen in de Oberliga Nord aan elkaar. De ploeg van coach Bo Subr speelde niet altijd goed, maar won (voor de dertiende maal op rij) wel met 3-1 van Hannover Scorpions. Reno de Hondt was met een dubbelslag de gevierde man.

Waar de tweevoudig Oberliga Meister vorig jaar vooral dreef op het scorend vermogen van het trio Mitch Bruijsten, Justin Larson en Diederick Hagemeijer beschikt men dit seizoen over twaalf aanvallers die allemaal een goal kunnen maken. ‘Ik ben enorm trots op deze zegereeks. Dertien keer op rij winnen is een geweldige prestatie’, sprak captain Ivy van den Heuvel na afloop.

Vrijwel wekelijks beschikt Trappers over een andere gids die de geelblauwe formatie naar een nieuwe overwinning leidt. Vrijdagavond was het Reno de Hondt die zijn ploeg in het spektakelstuk bij de hand nam. ‘Wanneer iedereen doet wat hij moet doen, komt er geen einde aan de winning streak. In de slotfase zie je jongens voor pucks duiken. Dat zijn misschien nog wel belangrijkere acties dan in de aanval’, keek de kleine aanvaller terug.

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions was reclame voor het ijshockey in de Oberliga Nord. Een vechtpartij in de gastenspelersbank, een doelman die zijn ijzer verliest, twee vechtpartijen, vier goals, hoogstandjes en weinig acceptatie voor het scheidsrechterlijk gezag. De strijd tussen de koploper en de nummer drie bood voor een ieder wat wils. En nadat de stofwolken waren opgetrokken mocht Trappers wederom drie punten bijschrijven.

Met name de tweede periode stond bol van de incidenten. In de openingsminuut sloeg de vlam in de pan na de genadeloze, maar faire check van Brock Montgomery aan het adres van het Dennis Schütt. De verdediger verliet bloedend en dizzy het ijs. Ploeggenoot Goran Pantic ging verhaal halen bij de Tilburgse Canadees. Met enkele rake klappen konden beide kemphanen vervroegd gaan douchen.

Vijftien minuten later was het wederom bonje nadat Sean Fischer Trappers verdediger Kilian van Gorp tot een knokpartij verleidde. Ook dit gevecht won Tilburg op punten. Tussendoor verloor Scorpions doelman Bjorn Linda nog zijn ijzer en moest hij zich korte tijd laten vervangen door back-up goalie Lukas Müller. Kort na de terugkeer van Linda tussen de palen was het eindelijk raak. ‘Parker (Bowles) draaide open voor een one-timer. Ik denk dat de keeper verrast was dat ik voor het schot ging’, beschreef Reno zijn polsschot van tussen de face-off cirkels.

Het tegenspel van Hannover was te lang schriel. Af en toe viel het niet eens als counterijshockey te bestempelen, zo weinig dreigend als het was. Toch stond het ineens 1-1. Sachar Blank tekende van dichtbij voor de toevalstreffer. Vanaf dat moment trapte Trappers het gaspedaal nog dieper in. Scorpions moest alle zeilen bijzetten, maar een geniaal passje van Danny Stempher bood Reno de Hondt een niet te missen kans: 2-1, Negen seconden voor tijd legde Kevin Bruijsten de eindcijers vast.

Man of the Match
Reno de Hondt (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting i13 Media