Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Honderdste Oberliga zege gloort voor Trappers

Na de 4-3 overtime zege in de thuiswedstrijd tegen Crocodiles Hamburg is Tilburg Trappers nog maar één overwinning verwijderd van honderd winstpartijen in de Oberliga. In het thuisduel met Hannover Scorpions moet deze barrière worden doorbroken.

Onderlinge serie

Voor de tweede maal dit seizoen staan Tilburg en Hannover tegenover elkaar. In de eerste editie liep Trappers tegen zijn enige nederlaag in deze ijshockeyjaargang aan. Het werd 3-2 voor de Scorpions.

Opvallend feit

Tilburg Trappers aast vrijdagavond op zijn honderdste overwinning in de Oberliga. Sinds zijn entree zegevierden de Tilburgers 99 keer. Op 27 september 2015 tegen Herne kraaide Trappers voor de eerste keer victorie. Iets meer dan vier maanden later (29-01-2016) was overwinning vijfentwintig een feit (1-9 tegen Neuwied), terwijl nummer 50 (thuis tegen Leipzig (3-2 OT)) op 16 oktober 2016 volgde. De vijfenzeventigste werd op 17 februari 2017 behaald in het met 4-1 gewonnen duel tegen Wedemark Scorpions.

Trappers

Tilburg boekte zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning op Crocodiles Hamburg. Ondanks een sterke openingsperiode was het uiteindelijk met de hakken over de sloot voor de koploper in de Oberliga Nord: 4-3. Met Tilburg kreeg het laatste duel voor de internationale break ook de winnaar die het verdiende. De ploeg van coach Bo Subr bulkt van het zelfvertrouwen momenteel. Men begaat amper een misstap. Toch ging het in eigen huis bijna mis. ‘In the end we did a pretty good job. We could have scored a couple more in the first but we didn’t. Later we made some mistakes that ended up in the back of our net. We never quit when we were down’, aldus een opgeluchte Tsjechische oefenmeester na afloop.

Scorpions

Met vijf zeges op rij, 28 punten en een derde plek (een plaats boven aartsrivaal Hannover Indians) presteert de fusieploeg boven verwachting. Voeg daarbij de gedeelde koppositie voor Patrick Schmid en Björn Bombis op de topscorerslijst en het succes van de equipe van coach Dieter Reiss is verklaard.

Who’s Hot

Parker Bowles voert met 25 punten in 13 duels het schuttersgilde aan in Tilburg. In de vorige confrontatie met Hannover tekende de nummer 70 voor een beslissende pass. Patrick Schmid deed Trappers in de vorige krachtmeting tussen beide teams erg veel pijn. De 29-jarige leftwinger nam de gelijkmaker (2-2) en de winnende treffer voor zijn rekening.

Statistiek

Trappers kwam in twaalf van de dertien gespeelde wedstrijden op voorsprong. Enkel in de uitbeurt bij Herne (vrijdag 27 oktober 2017) nam Tilburg niet de openingstreffer voor zijn rekening. De ploeg van coach Bo Subr scoorde tot nu toe 68 goals in 13 competitieduels. 17 met een man meer, 5 in ondertal en 46 tijdens vijf-op-vijf.