Terug naar Nieuws

ECC Preussen Berlin – Tilburg Trappers (2-3 OT)

Trappers kruipt door oog van de naald in Berlijn

Tilburg Trappers had zondagmiddag ruim 63 minuten lang grote problemen met ECC Preussen Berlin, maar kreeg de nummer 12 van de ranglijst in overtime toch nog op de knieën. Goudhaantje Reno de Hondt bezorgde de koploper in de Oberliga Nord een zwaarbevochten overwinning: 2-3.

‘We hebben hier vanavond een punt verloren’, zo luidde de gezamenlijke conclusie van Danny Stempher en Reno de Hondt. Laatsgenoemde vervolgde: ‘Misschien speelde de lange busreis ons parten, maar dat mag geen excuus zijn. We waren vol zelfvertrouwen. Het puntverlies is teleurstellend en onnodig. Maar laten we het positief bekijken: we hebben in ieder geval niet verloren.’

Door het ontbreken van de nog altijd geblesseerde Mitch Bruijsten en de geschorste Brock Montgomery moest coach Bo Subr improviseren. De Tsjechische oefenmeester formeerde met Nardo Nagtzaam, Nick de Ruijter en Jonne de Bonth zijn eerste aanvalslijn en liet de trio’s Kevin Bruijsten, Mickey Bastings en Ivy van den Heuvel en Parker Bowles, Danny Stempher en Reno de Hondt intact.

‘We hadden in de openingsfase wat moeite. Berlijn speelde slim. Ze zetten ons soms stevig onder druk. Daar hadden we geen antwoord op. Eigenlijk waren we enkel gevaarlijk op de counter’, begon Danny Stempher zijn analyse. ‘De vroege tegengoal (van Lukas Ogorzelec) speelde hen in de kaart. Op een gegeven moment kwamen we beter in de wedstrijd en zelfs op voorsprong. Helaas viel vlak voor de pauze de gelijkmaker.’

Na de dweil bleef Tilburg moeite houden met de speelwijze en vertragingstechnieken van de thuisclub. ‘Het is niet dat we geen kansen kregen. Als we toen één of meerdere keren hadden gescoord, was de wedstrijd wellicht een stuk makkelijker verlopen’, keek Stempher nog eens terug naar de mogelijkheden van zijn team in het middenstuk. Zelfs drie overtalsituaties bleken niet aan Trappers besteed.

Ook in het slotstuk kwam er geen verandering meer in de stand. Een verlenging was noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. Een straf tegen Ludwig Wild gaf Trappers het laatste zetje richting de veertiende zege op rij. ‘Danny (Stempher) won de face-off waarna de puck bij Logi kwam. Hij passte hem direct terug naar Danny, die mij vond in het slot. Zo simpel kan het soms zijn’, haalde Reno zijn derde treffer van het weekend nog eens terug in zijn geheugen.

Foto: Arie Leeuwesteijn