Terug naar Nieuws

THUISDUELS TRAPPERS VERPLAATST

Met de nieuwe gedeeltelijke lockdown die het demissionaire kabinet afgelopen vrijdagavond aankondigde gingen opnieuw de deuren van de Nederlandse sportstadions dicht voor publiek. De komende drie weken mag er in Nederland geen publiek meer aanwezig zijn bij alle sportwedstrijden.

Dit zou betekenen dat de drie thuisbeurten van Tilburg Trappers in de Oberliga Nord (zondag 21 november tegen Rostock Piranhas, zondag 28 november met Saale Bulls Halle als opponent en vrijdag 3 december tegen EG Diez-Limburg) in een leeg IJssportcentrum Stappegoor gespeeld zouden worden. Door snel inspringen op de nieuwe coronaregelgeving wordt dit horrorscenario echter geen realiteit.

THUIS WORDT UIT EN UIT WORDT THUIS

‘Onze thuiswedstrijden worden omgezet in uitduels en de uitduels die later in het seizoen gepland stonden worden dan thuisduels. Zo spelen we zondag 21 november uit in plaats van thuis tegen Rostock en op vrijdag 4 februari spelen we alsnog thuis tegen Rostock.
De thuiswedstrijd op zondag 28 november is ook omgezet naar een uitwedstrijd in Halle en op dinsdag 4 januari spelen we thuis dan tegen Halle’ licht algemeen directeur Ruud van Baast toe. De wedstrijd tegen Diez-Limburg op vrijdag 3 december zal naar een latere datum in het nieuwe jaar worden verplaatst.
Het besluit om de ontmoetingen om te draaien is genomen na goed overleg tussen Tilburg Trappers, de betrokken clubs en de Duitse IJshockeybond (DEB).

De maatregelen van het demissionaire kabinet verstoren het tot nu toe uitstekend verlopen zevende Oberliga ijshockeyjaargang van het ijshockeybolwerk uit de Kruikenstad. Dankzij een 10-game winning streak is de ploeg van coach Dave Livingston na vijftien wedstrijden de trotse koploper in de Noordelijke Divisie van de Oberliga.