Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (1-4)

Trappers neemt drie punten mee terug naar Tilburg na doordeweekse avond in Diez

Op een dinsdagavond in het Duitse Diez moest Trappers vooral geduld hebben tot de beslissende goals vielen. Uiteindelijk was de ploeg van oud-Trapperspeler Jeffrey van Iersel een maatje te klein voor de Tilburgers. Door de overwinning blijft Trappers bovenaan in de Oberliga.

Door Arthur Ottenhof

Het eerste wapenfeit in Diez kwam van de stick van Giovanni Vogelaar. Hij zette de toon en daarmee de verhoudingen neer. Kort daarna mocht import Kyle Brothers ook even ruiken aan een ontsnapping, maar hij ging in zijn haast richting Ruud Leeuwesteijn onderuit. Tijdens de eerste powerplay voor Trappers was het goalie Louis Busch die alles pareerde wat op hem af werd gevuurd. Eén keer schoof de puck tergend traag over de doellijn, maar vlak daarvoor was er al een overtreding begaan.

Bij een tweede gestrafte actie, ditmaal van Noureddine Bettahar, kwam Max Hermens weer lelijk ten val. Hij keerde echter wel terug in dezelfde periode. En in de derde powerplay van de avond in Tilburgs voordeel kwam Brett Bulmer los van de organisatie van Diez. Hij slalomde met speels gemak – zoals inmiddels wel bekend is – en combineerde met Vogelaar. Die gaf de puck vervolgens op een presenteerblaadje voor de Canadees: 0-1.

Over de periode rond de 0-1 voorsprong gaf Bulmer het volgende aan:

‘’As long as we stay tight defensively and keep getting chances it’s fun to keep attacking. We obviously wanted to put more in the net tonight but sometimes you don’t get that last bounce. But it is positive and we get more confidence when we attack.’’

Vrij en bondig vertaald:

“Zolang wij compact verdedigen en onze kansen krijgen, is het leuk om aan te vallen. Tuurlijk wilden we vanavond meer goals maken, maar soms lukt dat laatste zetje nét niet. Maar, zeker: we krijgen meer vertrouwen wanneer we aanvallen.”

Vijf minuten daarna maaide diezelfde Bulmer met zijn stick in een gezicht van een Rocket-speler. In die Diez-powerplay liet Leeuwesteijn weer zien schier onpasseerbaar te zijn. Dat waren gelijk de enige twee minuten waarin de gastheer Trappers terug kon drukken. Nadat de Tilburgers weer compleet waren, kwam Danny Stempher nog goed tussen een counter, waardoor Bulmer ineens één-op-één stond met Busch. Laatstgenoemde won het duel.

DRUK OP DIEZ

Na de pauze leken Leeuwesteijn en Busch van plan te zijn niks meer cadeau te geven. Toch drong Trappers steeds meer en meer aan, met name via Ties van Soest, die op de paal mikte. Een enkele onreglementaire actie van Noah Muller zorgde ervoor dat Diez weer twee minuten in hun voordeel kwam. Maar waar Busch zo puik stond te keepen, kon hij niks doen aan de shorthanded goal van Van Soest. Het leek in de verwarring even een eigen goal van Bettahar te zijn, maar in de replay bleek het wel degelijk Van Soest die de puck achter Busch liet binnen glijden. Nog in dezelfde minuut besloot Diego Hofland dat het welletjes was. Op aangeven van Bulmer en Jonne de Bonth tikte hij de 0-3 rustig in de bovenhoek.

VRIJ SPEL

Trappers begon het laatste bedrijf op een vrije en comfortabele manier. Dat resulteerde na een tijdje ook in de 0-4. Captain Mickey Bastings vuurde op de linker legguard van Busch, die vervolgens afketste voor de schaatsen van Delaney Hessels. Hij kon gericht binnen tikken. Enkele counters vanuit Diez stuitte vaak op Leeuwesteijn, maar toch moest de wederom sterk keepende Trappers-goalie zijn meerdere erkennen in de fraaie actie van Kevin Lavallee. Op eigen initiatief en wilskracht ging hij in een duikvlucht op Leeuwesteijn af, waarmee hij zorgde voor de eretreffer. Helaas voor Leeuwesteijn kostte hem dat zijn derde shut out van het seizoen.

Met nog zes minuten te spelen liet doelpuntenmaker Delaney Hessels niet over zich heen lopen achter de Diez-goal. Weliswaar met handschoenen aan werden er een paar flinke tikken over en weer uitgedeeld. Alexander Seifert (totaal 4 minuten) en Hessels (5 minuten) moesten brommen, waardoor het vier minuten lang een wedstrijd van vier-tegen-vier werd én ook nog één minuut in powerplay voor de gastheren. De Rockets konden in dat slot echter geen vuist meer maken – en Trappers vond het ook wel mooi geweest.

Wedstrijdsheet en Samenvatting