Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EG DIEZ-LIMBURG VS. TILBURG TRAPPERS

Trappers wil winning streak voortzetten

Vanavond speelt Tilburg Trappers op de ietwat ongebruikelijke dinsdag tegen EG Diez-Limburg. De wedstrijd is onderdeel van de uitgestelde speelronde van afgelopen zondag. Reden van uitstel was de Duitsland Cup die dat weekend werd afgewerkt in Krefeld. Door de nieuwe coronamaatregelen in Nederland zal Trappers sowieso niet alleen deze, maar ook de komende wedstrijden op vreemde bodem gaan spelen.

STABIELE NIEUWKOMER

Afgelopen seizoen was Diez één van de drie nieuwkomers in de Oberliga. Ze eindigden in dat seizoen op een verdienstelijke negende plaats in de reguliere competitie. “We hebben het eerste seizoen aangetoond dat we de Oberliga aankunnen,” aldus sportief directeur Arno Lörsch. “Het tweede seizoen zal ongetwijfeld zwaarder worden, maar we zijn op de goede weg.” Dat heeft het eerste seizoen wel aangetoond. Met zoveel topspelers in de Oberliga Nord zal het een zwaar seizoen worden. Ook al omdat met zegt dat dit het sterkste Oberliga Nord seizoen aller tijden is. Momenteel neemt Diez de twaalfde plaats in met twaalf punten uit dertien gespeelde wedstrijden.

WAARDEVOLLE IMPORTS

De beide imports van de Limburgers zijn Kyle Brothers en Cheyne Matheson. Zij zijn veruit de twee gevaarlijkste spelers. Kyle Brothers, die in 2018 nog voor Herentals uitkwam in de BeNeLiga, staat inmiddels op 22 punten in dit seizoen. Zijn Canadese landgenoot Matheson, kwam in het verleden drie seizoenen uit voor de Liège Bulls, staat op veertien punten. Na het eerste Oberligaseizoen konden de beiden spelers in totaal 98 punten overleggen. Het zijn duidelijk de gevaarlijke jongens van de ploeg. Diez leek zich bij aanvang van dit seizoen ook verzekerd te hebben van de diensten van Lukas Koziol. Hij kwam over van Rostock Piranhas, maar keerde net zo snel weer terug naar Rostock als hij kwam en speelde daarom geen wedstrijden voor Diez in de Oberliga Nord.

OP PAPIER FAVORIET

Trappers speelt vanavond voor de vijfde keer tegen Diez. De vier eerdere partijen leverden de Tilburgers de volle drie punten op. De eerste onderlinge ontmoeting van dit seizoen eindigde in Limburg in een eclatante 0-6 overwinning voor de blauw-gelen. Het betekende de eerste shut out voor Leeuwesteijn van dit seizoen. Diez coach Jeffrey van Iersel kon achteraf leven met deze nederlaag. “We hebben vanavond een lesje gekregen in effectiviteit,” aldus de oud Trappersspeler. De laatste vier wedstrijden van het huidige seizoen gingen allen verloren voor de Duitse ploeg. Trappers daarentegen is HOT. De laatste nederlaag voor de Tilburgers werd alweer twaalf wedstrijden geleden genoteerd. Er is Trappers uiteraard alles aan gelegen om deze winning streak voort te zetten en daarmee de koppositie te versterken.

De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur  en is live te volgen via Sprade TV.