Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ’81 (5-1)

TRAPPERS WINT VAN KREFELD IN VOORLOPIG LAATSTE WEDSTRIJD MET PUBLIEK

In voorlopig de laatste wedstrijd met publiek moest Trappers aan de bak tegen Krefeld. Dat was niet zo makkelijk als de ranglijst deed vermoeden. De Nederlandse nummer één had het geheel tegen verwachting in lastig met de nummer elf.

Door Arthur Ottenhof

Na een weekend in Erfurt mocht Trappers weer thuis voor een nagenoeg volle bak het opnemen tegen nummer 11 Krefeld. In de eerste drie minuten was het weliswaar rommelig, maar leek het overwicht daar. Een ogenschijnlijk onschuldige pass naar voren bleef vlak daarna voor de neus van Ian Meierdres liggen. Buiten bereik van zijn stick dook Florian Maierhofer opeens op, die tegen ieders verwachting in de 0-1 op het scorebord zette. De pass die geen gevaar zou moeten opleveren, eindigde dus verbaasd achter de Trappers-goalie, die voor het eerst weer in een thuiswedstrijd acte de présence mocht geven na zijn blessure.

Telkens wanneer Krefeld gevaarlijk was, kwam dat voort uit onbenullig puckverlies van de Trappers. De thuisploeg zette wel aan, maar dat resulteerde niet in soepele aanvallen. Een enkel oplettend moment van Ties van Soest en Reno de Hondt leverde wél de gelijkmaker op. Na hoge druk verloor een Krefeld-verdediger de puck waardoor Van Soest kon afdrukken. De counters van Krefeld die daarna volgden, gaven echter de aanwezige ernst van het gevaar aan voor de komende perioden.

DEZELFDE VOET VERDER

Het tweede bedrijf ging op dezelfde slordige voet verder. Een straf van Tim Dreschmann werd opgevolgd door Mickey Bastings, die goalie Gähr hinderde. Niet lang daarna flirtte Diego Hofland met de voorsprong, maar hij kuste de lat. Ook Noah Muller raakte de lat nadat hij kon ontsnappen via een kolderiek moment van Bastings. De captain kwam terug van de strafbank en wilde de puck direct onderscheppen, maar zijn stick klapte pardoes uit elkaar.

Een afstandsschot van Giovanni Vogelaar leek dan eindelijk voor bevrijding te zorgen, ware het niet dat Max Hermens ditmaal de goalie van Krefeld onterecht in de weg zat. Goal afgekeurd, straf voor de teruggekeerde Hermens. Het kon niet anders, of er stond een donderpreek van coach Livingston op de geelblauwe selectie te wachten.

GEDULD LOONT

Trappers begon de laatste periode gefocust, iets wat deze avond in twee keer twintig minuten daarvoor onmogelijk leek. Honderd procent uitgespeelde kansen bleven echter achterwege. Een carambole voor de neus van goalie Gähr zat niet mee. Dat zorgde er wel voor dat het publiek weer ouderwets lawaai maakte. In de heisa beging Markus Freis een overtreding waar hij voor moest brommen. En door de ontstane powerplay kon Giovanni Vogelaar zijn kunstje nog eens herhalen. Nu telde de voorsprong wél.

Drie minuten later ging Brett Bulmer er vandoor. Hij kon Hermens bedienen, die dit keer wel het vizier op scherp had: 3-1. Zo stelde Trappers toch nog orde op zaken. Toen de hoofden van Krefeld gebogen gingen, deed Danny Stempher nog een duit in het zakje. En amper dertig seconden daarna strafte Raymond van der Schuit het helemaal af: 5-1. ‘Ook dit soort wedstrijden moet je winnen om kampioen te kunnen worden’, aldus de fans op de tribune.

Man of the Match
Giovanni Vogelaar | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie