Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV 1981 vs. Tilburg Trappers

Trappers gefocust op winst in Krefeld

Vanavond speelt Trappers uit tegen Krefelder EV. Komen de Tilburgers, een week nadat ze thuis nog van Krefeld wonnen, opnieuw als winnaar van het ijs, of maakt Trappers het zich (weer) lastig waardoor de jonge Krefeldspelers hun kans grijpen?

FOCUS 

“Als we spelen naar onze mogelijkheden, zijn we een goed team,” zei Trappersgoalie Ian Meierdres vorige week nog in een interview op deze site. “Maar als de focus er niet is, dan hebben we het tegen elke ploeg lastig.” Dat was vorige week zeker het geval, tijdens de eerste twee periodes tegen Krefeld.

TOCH NIET ZO MAKKELIJK

In een volle ijshal in Tilburg speelde Trappers de eerste veertig minuten ver van overtuigend. Trappers tegen Krefeld: toch niet zo makkelijk als de ranglijst deed vermoeden! Met name de eerste twee periodes, kwam de thuisploeg niet goed uit de verf. “They were the worst forty minutes we played all year!” zei coach Dave Livingston daar zelfs over na de wedstrijd.

GEBREK AAN KWALITEIT

Ondanks de nederlaag, bleef Krefeldercoach Elmar Schmitz juist bijzonder rustig en positief na de verloren wedstrijd van vrijdag. En van zondag (verloren met 1-11 van Hannover Scorpions). En van dinsdag (met 9-5 in een doelpuntenduel het onderspit gedolven tegen Herforder EV). Inmiddels staat Krefeld op de dertiende plaats in de competitie. Schmitz: “Het ontbreekt ons momenteel een beetje aan kwaliteit en we hebben te veel jongens in rollen die ze nog niet kunnen invullen, waar ze de ervaring nog voor missen.”

PRE PLAY-OFFS

Maar, zelfs na dergelijke fikse verliezen, laat Krefeld zich niet uit het veld slaan. “Het zijn jonge jongens die altijd alles geven. Zelfs na zulke grote verliezen, staan ze er de volgende keer weer. We vechten voor die tiende plek, zodat we de pre play-offs halen. Dat zou voor ons al een heel groot succes zijn.”

EVERY GAME HAS A LIFE

De boodschap van Dave Livingston aan Trappers zal voor vanavond duidelijk zijn: focus. “Every game has a life: we have to show up for every game and play hockey for sixty minutes. We can’t expect that because we’ve put our skates on, we’re going to win. Every game is important, every three points are important.”

ONTBREKENDE SPELERS

Kilian van Gorp, Reno de Hondt, Bartek Bison en Wouter Sars.

De wedstrijd begint vanavond om 19:30 uur en is live te volgen via Sprade TV.