Terug naar Nieuws

Krefelder EV ‘81 vs. Tilburg Trappers (1-10)

HOOFDROL VAN DER SCHUIT BIJ ELFDE TRAPPERS ZEGE OP RIJ

Het kan niet op voor Tilburg Trappers. De ploeg van coach Dave Livingston is bezig aan een imponerende serie. Deze werd ook in Krefeld voortgezet: 1-10.

Dat Trappers in bloedvorm verkeert, is al een aantal weken bekend. Hamburg Crocodiles wist de geelblauwe trein op zondag 10 oktober voor het laatst een halt toe te roepen. Sindsdien volgden elf overwinningen op rij met een indrukwekkend doelsaldo van 52 goals vóór en slechts 14 tegen.

KWEEKVIJVER

De jeugdopleiding van Ajax is wereldberoemd en geldt al sinds jaar en dag als de kweekvijver voor jong Nederlands voetbaltalent. Krefelder EV 81 vervult diezelfde rol in het ijshockey bij onze Oosterburen. Met Elmar Schmitz beschikt de club over dé ervaringsdeskundige bij uitstek. De oefenmeester liet al vele jonge Duitse ijshockeyers tot wasdom komen.

Zo verdedigen goalie Jonas Gähr, verdedigers Tom-Eric Bappert, Markus Freis, Leon Schuster en aanvallers Alexander Blank, Luca Hauf, en Maciej Rutkowski met enige regelmaat de kleuren van Frankfurt Löwen, koploper in DEL2 en club van oud-Trappers coach Bo Subr. De volgende in de rij wordt zonder twijfel Marcel Mahkovec. De Slowaakse clubtopscorer (17 jaar) was vrijdagavond andermaal de beste man aan geelzwarte kant.

HOOFDROL

Bij de lijstaanvoerder in de Oberliga Nord was de hoofdrol weggelegd voor Raymond van der Schuit. De 26-jarige aanvaller, die zijn eerste treffer in Tilburgse dienst op zondag 26 januari 2020 maakte in Krefeld, tekende voor een hattrick. Na slechts 14 tellen reageerde hij als eerste op de rebound na een schot van Giovanni Vogelaar. Tien minuten later verdubbelde hij de voorsprong toen hij een messcherpe pass van Danny Stempher binnentikte. Halverwege de wedstrijd completeerde hij zijn hattrick door de afvallende puck na een inzet van Danny Stempher tegen de touwen te duwen: 0-7

Volgens de geboren Rotterdammer was er vooral in de openingsperiode nog voldoende ruimte voor verbetering. ‘Natuurlijk was de start overdonderend, maar we maakten het onszelf onnodig lastig met al die 3-op-2’s en 2-op-1’s. Tussen de eerste- en tweede periode hamerde Dave erop dat we scherper moesten zijn. Die boodschap hebben we begrepen want in het vervolg van de ontmoeting deden we het een stuk beter’, aldus Van der Schuit na afloop.

DUBBELE CIJFERS

In het middenstuk was er voor de nummer voorlaatst in de Oberliga Nord geen houden meer aan. Trappers was simpelweg veel te sterk en liep via goals van Brett Bulmer, Giovanni Vogelaar, Mickey Bastings, Raymond van der Schuit en Ties van Soest ruim weg bij Krefeld. Tussendoor deed Julius Bauermeister nog iets terug namens de thuisclub, maar dat verontrustte Tilburg geenszins.

Hoewel de meegereisde Tilburgse fans overduidelijk zin hadden in nog meer doelpunten zakte de wedstrijd na de wervelende eerste veertig minuten in het slotstuk wat in. Krefeld wilde ten koste van alles de dubbele cijfers voorkomen, terwijl Tilburg besloot de krachten te sparen voor de uitbeurt zondagavond in Rostock. Toch kwamen de dubbele cijfers alsnog op het scorebord. Met een man minder op het ijs legde Ties van Soest vier minuten voor tijd de eindcijfers vast.

POSITIEVE COACHES

Ondanks de oorwassing bleef talententrainer Schmitz positief. ‘De nederlaag valt (te) groot uit, maar daar zijn overduidelijk oorzaken voor aan te geven. Zo bestond onze derde aanvalslijn uit drie verdedigers. Simpelweg omdat ik geen forwards voorhanden had. Verder moeten wij tegen andere ploegen dan Tilburg onze punten halen. Hopelijk keren er na dit weekend een aantal geblesseerde jongens terug zodat we voorin wat meer armslag krijgen.’

De stemming bij Dave Livingston was vanzelfsprekend een stuk beter. ‘I’m quite satisfied with the effort by my team tonight. We didn’t make a lot of mistakes. One of the things that helped us out today was our special teams. We were 5-for-5 on the powerplay and scored one shorthanded. The last time we played Krefeld we were struggling offensively. I wanted more people in front of the net so we would get some rebounds. That worked out really well.’

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie