Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Trappers ‘vol gas’ tegen Rostock Piranhas

Vol gas. Van begin tot eind. Dat is het plan vanavond tegen Rostock Piranhas. De snode roofvissen beven angstig in afwachting van het sterke Tilburg. Want Trappers wil uiteraard ook de winst in Rostock toevoegen aan zijn zegereeks.

Spelen zonder publiek is niet leuk. Vandaar dat de komende weken de thuiswedstrijden zijn omgezet in uitwedstrijden, want in Duitsland mag nog wel met toeschouwers gespeeld worden. “IJshockeyen zonder publiek is verschrikkelijk,” zei Raymond van der Schuit aan het begin van het seizoen. “De sfeer in het stadion geeft extra energie. Zowel thuis als ze me opzwepen, of als we uit spelen en het publiek vijandig is. In beide gevallen geeft het mij een boost.” Die boost kwam afgelopen vrijdag goed uit de verf in geval van Van der Schuit: hij scoorde een hattrick tegen Krefeld en Trappers won met 1-10.

VOL GAS

Vrijdag won Trappers voor de elfde keer op rij: een inmiddels indrukwekkende winning streak. Vanavond speelt Tilburg in Rostock tegen Piranhas die, na een moeizame start van het seizoen, ook aan een zegereeks bezig zijn. Afgelopen vrijdag wonnen ze van Hammer Eisbären met 5-1, de vijfde opeenvolgende gewonnen wedstrijd. Rostockcoach Chris Stanley: “Ik hoop dat de jongens dit zelfvertrouwen mee kunnen nemen in de wedstrijd van zondag. We zullen gedisciplineerd moeten spelen en sterk verdedigen. Trappers speelt vol gas vanaf de start tot aan het einde. Ze spelen hard, ze spelen fysiek en zijn erg gevaarlijk. We zullen echt alles moeten geven.”

JESSE DUDAS

Aan het begin van het seizoen werd Amerikaan Jack Combs als goudhaantje binnengehaald bij Piranhas. Helaas moesten ze al snel afscheid nemen van de aanvaller. Daarvoor in de plaats is nu Jesse Dudas gekomen. “Een zeer ervaren verdediger,” schrijft Rostock over de 33-jarige Canadees. En ook met een talent voor scoren. In de negen wedstrijden die hij tot nu toe speelde, scoorde Dudas acht keer, waarvan vier in powerplay.

TRAFFIC

De vorige keer dat Trappers en Piranhas tegen elkaar speelden, de eerste wedstrijd van het seizoen, werd het 9-4 in Tilburg in een verhit en rommelig duel. Inmiddels is Trappers vijftien wedstrijden verder. Na de winst in Krefeld kijkt coach Dave Livingston tevreden terug op die wedstrijd. “I’m quite satisfied by how we played tonight.” Afgelopen week is extra getraind op het ‘naar het net brengen’ van de pucks. “The last time we played Krefeld, we struggled a bit and played too much in the perimeter. Now we brought the pucks to the net and created more traffic in front of the goal. It was a good game.”

AFWEZIGEN

Net als afgelopen vrijdag, zijn voor de wedstrijd vanavond de volgende Trappers afwezig: Ian Meierdres, Jordy van Oorschot, Diego Hofland, Wouter Sars, Kilian van Gorp, Reno de Hondt en Bartek Bison.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.