Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (3-4)

TRAPPERS OP KARAKTER LANGS ROSTOCK

Tilburg Trappers is zondag naar Rostock afgereisd in de hoop de winning streak van elf wedstrijd naar twaalf uit te breiden. Na de eerste periode lijkt die missie voorbij maar Trappers geeft zich niet zomaar gewonnen en pakt, op karakter, de winst, 3-4.

Piranhas knalt zondag uit de startblokken. De ploeg heeft maar iets meer dan een minuut nodig om op voorsprong te komen. Gianluca Balla veegt, op aangeven van Lukas Koziol, de puck onder goalie Ruud Leeuwesteijn door. Trappers is dan nog niet in de buurt van Lukas Schaffrath, de goalie aan de andere kant, geweest. In de eerste paar minuten na die snelle openingstreffer lukt dat ook maar mondjesmaat.

PASSIE

Trappers gooit dan wat meer passie in de strijd. Het leidt tot een klein opstootje voor de goal van Piranhas maar daar laten de Duitse gastheren zich niet door afleiden. Sterker nog, niet veel later is het 2-0. August von Ungern Sternberg wordt aan de linkerkant niet opgemerkt door de Tilburgse verdediging en krijgt precies op tijd de puck van Justin Maylan. Von Ungern Sternberg maakt het gemakkelijk af -de goal is nagenoeg leeg.

Het duurt even voor dat Tilburg aan een nieuw offensief kan beginnen. Eerst moet een power play tegen overleefd worden. Jonne de Bonth heeft zijn tegenstander onreglementair tegengehouden. Maar ook als Tilburg weer ‘compleet’ is, blijft het voor de Tilburgers lastig om echt gevaarlijk te worden.

WASLIJST

Nou heeft Trappers een flinke waslijst aan afwezigen; maar liefst acht spelers ontbreken in Rostock. Ian Meierdres, Jordy van Oorschot, Alexey Loginov, Diego Hofland, Wouter Sars, Killian van Gorp, Reno de Hondt en Bartek Bison zijn er niet bij. Spelers die samen verantwoordelijk zijn voor bijna een derde van je doelpunten en dat merk je.

Na twaalf minuten in de tweede periode zit het Trappers eindelijk mee. Bij het uitverdedigen vergeet een speler van Rostock de puck. Delany Hessels pikt ‘em op, geeft ‘em op Brett Bulmer die op zijn beurt weer afgeeft op Raymond van der Schuit en dan is het een koud kunstje voor de forward: 2-1. Sterk uitgespeeld door Trappers.

LOEREN OP FOUTJES

De Tilburgers hebben de smaak te pakken en blijven loeren op foutjes in de verdediging van Rostock. Niet veel later loont dat. Weer wordt de puck achterin bij de Duitsers niet goed weggewerkt en weer is er een goal voor Trappers. Bulmer vangt de puck op aan de linkerkant. Hij vindt Mickey Bastings en die geeft ‘em door aan Ties van Soest die het koeltjes afmaakt.

Aan ‘d’r op en d’r over’ komt Trappers daarna niet meteen niet toe. Dertig seconden na de 2-2 krijgt eerst Delany Hessels (interference) een straf en een minuut later spelen de Tilburgers even met 3 tegen 5 als ook Giovanni Vogelaar (slashing) naar de strafbank moet.

WEER BULMER

Trappers komt daar prima uit, ook al omdat Jonas Gerstung (tripping) tegen een straf aanloopt. Dat levert uiteindelijk een powerplay voor de Tilburgers op, én een goal. Weer zijn Bastings en Bulmer er bij betrokken. Bulmer is deze keer de maker, op aangeven van Max Hermens en Mickey Bastings.

Trappers buigt in de tweede periode dus een 2-0 achterstand in een 2-3 voorsprong om. Dat we een spannende laatste periode gaan hebben, is al na een paar seconden duidelijk. Piranhas vliegt na de face-off meteen op de goal van Leeuwesteijn. Het lijkt dat Van Ungern Sternberg de puck achter de Tilburgse goalie frummelt maar het is uiteindelijk Mark Ledlin die de goal maakt.

HOGE SCORE

De wedstrijd is dan écht aan. De twee ploegen proberen snel op voorsprong te komen. Het is Trappers dat daarin slaagt. Nu is Hermens de maker, op aangeven van Brett Bulmer. De Canadees heeft er een ongelooflijk weekend op zitten. Vrijdag tegen Krefeld had hij zes punten (een goal, vijf assists). Zondag lijkt hij die score te willen evenaren. Hij komt tot vier punten (een goal, drie assists) en dus op tien in totaal, een ongekend hoge score.

Bulmer krijgt nog wel mogelijkheden om zijn puntentotaal te verhogen. Na de 3-4 gaat Trappers op zoek naar goal nummer vijf. Rostock probeert uit alle macht gelijk te komen maar Leeuwesteijn en zijn verdediging zijn een flinke sta-in-de-weg. Zoals ook Lukas Schaffrath niet (meer) te passeren blijkt. De goalie keert meerdere lastige inzetten van de Tilburgers. Het maakt uiteindelijk niet uit want Trappers houdt stand en wint met 3-4 in Rostock.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie
Foto: Kitzing Pix