Terug naar Nieuws

Willemse en Houkes niet terug bij Trappers

Bjorn Willemse en Levi Houkes keren na de zomer niet terug in Tilburg. De geroutineerde verdediger zet een punt achter zijn loopbaan, terwijl de energieke aanvaller in Nijmegen zich gaat richten op zijn privéleven en werk.

Björn Willemse

Na 727 wedstrijden, 122 goals en 448 punten is het genoeg voor Bjorn Willemse. De 33-jarige Tilburger maakte in het seizoen 2001-2002 onder leiding van Theo van Gerwen en René de Hondt zijn debuut in de hoofdmacht van Trappers. Een kort uitstapje naar Frankrijk en een seizoen Geleen daargelaten speelde de aanvallend ingestelde verdediger zijn hele loopbaan in de Kruikenstad . ‘Spelen in Tilburg heeft vele voordelen. Ik werk bij DESTIL, heb een winkel in dameskleding en ook mijn privéleven speelt zich vooral hier af’, verklaarde Willemse in de zomer van 2011.

Levi Houkes

Jarenlang stond Levi Houkes bij de fans van DESTIL Trappers te boek als ‘een vervelend ventje’ en ‘een tegenstander die het bloed onder je nagels vandaan haalde.’ In twee jaar tijd kan er echter heel veel veranderen. De geboren Nijmegenaar was het symbool voor de Tilburgse onverzettelijkheid die uiteindelijk twee Meisterschaften in de Oberliga opleverde en werd een publiekslieveling in IJssportcentrum Stappegoor. Het steeds lastiger combineren van zijn eigen onderneming en het spelen van Oberliga ijshockey heeft Houkes doen besluiten een sportief stapje terug te doen.