Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers geeft goalie Leeuwesteijn kans

Tilburg Trappers heeft het contract van Martijn Oosterwijk niet verlengd. De Groninger maakt na twee seizoenen plaats voor de jonge Ruud Leeuwesteijn.

Martijn Oosterwijk maakte in het seizoen 2015-2016 zijn debuut voor Trappers in de Oberliga. Afgelopen seizoen wisselde hij zijn wedstrijden zeer verdienstelijk af met Ian Meierdres. Tijdens de play-offs gaf coach Bo Subr zijn voorkeur aan Meierdres en keepte Oosterwijk slechts 1 wedstrijd. Na in totaal 39 wedstrijden gespeeld te hebben in de Oberliga komt er nu een einde aan het avontuur van de 26 jarige Groninger.

Daarmee krijgt de 20 jarige Leeuwesteijn de kans waar hij lang op heeft moeten wachten. Twee seizoenen lang heeft hij als derde goalie veelal de wedstrijden vanaf de tribune bekeken. In totaal speelde hij 9 wedstrijden in de Oberliga. Met het vertrek van Oosterwijk zal Leeuwesteijn definitief toegevoegd gaan worden op het wedstrijdformulier. Hoeveel speelminuten hij krijgt zal voornamelijk afhangen van de keuze van de coach en of Leeuwesteijn zijn kans weet te pakken.