Terug naar Nieuws

Weer een ouderwets zes punten weekend

TILBURG TRAPPERS VERSLAAT OUD COACH LARRY SUAREZ EN ZIJN MOSKITOS ESSEN

Afgelopen vrijdag won Tilburg Trappers met 6-3 van Saale Bulls Halle. Na elk team een keer te hebben ontmoet dit seizoen, stond zondagavond de tweede ontmoeting met Moskitos Essen op het programma. De openingswedstrijd tegen Essen in september eindigde in 4-3 voor Tilburg Trappers. Ook zondagavond werd Moskitos Essen verslagen, deze keer met 6-3. De nieuwe coach van Essen, tevens oud Trappers coach, Larry Suarez moest lijdzaam toekijken hoe zijn team ten onder ging. Danzij de winst in Essen beleefde Trappers sinds het eerste weekend van oktober weer een zes punten weekend.

ROMMELIG

Het team van Larry Suarez kwam fel uit de startblokken. Een foutje achterin zorgde vrijwel direct voor een eerste doelpoging. Maar het bleef vooral bij een poging. Na een wat rommelige openingsfase mocht Danny Stempher als eerste speler vanuit de strafbank gedwongen toekijken. De powerplay van Essen bracht geen enkel gevaar, en het enige gevaar dat daaruit ontstond werd vakkundig in de kiem gesmoord.

Vrijwel direct nadat Trappers weer compleet was, begonnen de Tilburgers het spel wat meer naar zich toe te trekken. Zoals Danny Stempher na de wedstrijd zelf omschreef: “Niet iedereen was klaar voor hoe Essen te werk ging. Als je daar eenmaal aan ben gewend hoe ze spelen…..” doelende op het feit dat Trappers even moest wennen aan hun speelstijl voordat zij zelf hun eigen spel konden gaan spelen.  Hoewel Trappers veel beter in de wedstrijd kwam, leverde dat nog geen doelpunten op. Beide goalies hielden hun goal schoon.

OP EN NEER

Na een doelpuntloos openingsstuk lag voor beide teams nog steeds de mogelijkheid om voorsprong te komen. Verdediger Jordy Verkiel die ook als aanvaller uit de voeten kan, greep als eerste die mogelijkheid. Hoewel alle spelers van Essen in de buurt van Verkiel stonden, lieten ze hem toch zijn gang gaan. Daardoor kon hij ongestoord genadeloos binnenschieten. De voorsprong was al vrij snel weer weggegeven. Vrijwel direct uit de face off schoot Julian Airich de puck keihard achter Meierdres binnen. Volgens Stempher was dat te danken aan vrijwel iedereen op het ijs inclusief zichzelf, liet hij na de wedstrijd merken. Tot overmaat van ramp lag de puck op de lijn achter Meierdres, waardoor het er even op leek dat Moskitos Essen de leiding zou nemen.

Moskitos Essen greep allerlei mogelijkheden aan om Tilburg Trappers te stoppen. Van overtredingen tot aan schwalbes. Echter gaf dat zeer weinig effect. Integendeel want na bijna een halve wedstrijd te hebben gespeeld ging Stephan Kreuzmann op zoek naar een straf die hij vervolgens ook kreeg.  Daaruit wist Danny Stempher de puck in de bovenhoek te schieten waardoor het 1-2 werd. Danny Stempher had ook de 1-3 op de stick maar verzaakte deze daadwerkelijk binnen te schieten. Max Hermens zag zijn kans schoon en knalde het bevroren rubber wel binnen. Alsnog 1-3.

Trappers kon deze comfortabele marge niet lang vasthouden want nog geen minuut later schoot Lars Grözinger de 2-3 binnen. Trappers ging op zoek naar de vierde treffer om de marge van twee doelpunten terug te krijgen. De Canadese Duitse goalie Kevin Beech stond zijn mannetje en voorkwam een tegentreffer. Stempher na afloop : “We waren wel het bovenliggende team. De eerste periode hadden we een paar keer moeten scoren, dat gaven ze wat vertrouwen. In de tweede periode leken ze moe”

POWERPLAY

De powerplays in de derde periode waren voor beide teams zeer belangrijk. De powerplay die Essen vanuit de tweede naar de derde periode had meegenomen was goed voor de gelijkmaker. Fabio Frick schoot keihard recht op Ian Meierdres af. Meierdres zag deze aankomen en zette zich schrap. Net voordat de puck Meierdres bereikte, schaatste Thomas Richter voorlangs en wist de puck van richting te veranderen waardoor de puck achter Ian in de goal belandde. Subr na afloop: “We let them get back right in 3-3. We were to soft in the the d-zone”

De 3-3 was het laatste wapenfeit van Moskitos. Moskitos werd moe en begon fouten te maken terwijl de geel-blauwen veel beter in hun spel kwamen. Subr vatte na de wedstrijd samen: “When we played we did control the game, when we did not play we got ourselves in trouble”

Richting het einde van de wedstrijd werd het vuur op de goalie van Essen geopend. De verdediging van Essen werd slordiger en oogde vermoeid. Daardoor ontstonden er diverse momenten waarbij Trappers zich in de meerderheid rondom de goal van Essen verzamelde. Zo ook kwam Boet Van Gestel met een aantal man voor de goal van Essen. Voordat de goalie besefte dat hij weer aan de bak moest, had Boet van Gestel de puck achter hem geschoten.

DUBBELE POWERPLAY

De vierde powerplay van de avond zorgde voor de genadeklap. Een zeer mooie combinatie eindigde bij Ryan Collier die uiteindelijk zonder te aarzelen de puck binnenschoot.

Hoewel met 3-5 de wedstrijd gespeeld leek te zijn moest Trappers toch nog aan de bak. Een dubbele powerplay voor Essen leek roet in het eten te gooien. Het zes punten weekend leek daardoor nog ver weg.

Toch wist Trappers zich kranig te verweren en overleefde niet alleen de 5-on-3, maar ook de 5-on-4 die vier minuten lang duurde. Bo Subr: “ Een belangrijk moment was de 5-on-3. De jongens hebben dat echt goed uitgespeeld”

Een zweer zwakke powerplay werd genadeloos afgestraft door de kleine, snelle en behendige Reno De Hondt. De Hondt schoot op aangeven van Stempher en Van Oorschot genadeloos binnen. Er hing een hele wedstrijd een grimmig sfeertje in het stadion, er werd van alles gezongen en geroepen. Maar de 3-6 van Reno De Hondt zorgde voor een totale stilte. Het enige wat nog was te horen, waren een aantal meegereisde Tilburgse fans. Stempher: Als ze in de 5-on-3 hadden gescoord, dan hadden zij wat meer leven gekregen, omdat ze daar niets klaarspeelden, zakte het spel daarna weg.

De resterende minuten werden rustig uitgespeeld waardoor ook de tweede ontmoeting met Essen dit seizoen in een overwinning voor Trappers eindigde.

Na de wedstrijd werd er op de wedstrijd tevreden teruggekeken.

De Tsjechische oefenmeester Subr sprak van een ‘Big Win’ en vond dat de goalie van Essen het team op de been hield. “Hij was goed maar we wisten er alsnog 6 te scoren. Dat wil zeggen dat wij voorin veel creativiteit hebben. We hadden genoeg kansen maar wisten die alleen niet allemaal te benutten”

Ook Danny Stempher was blij. ”Wij waren het betere team. We hebben ze veel te lang in de wedstrijd gehouden, we hadden het veel eerder af kunnen maken”

VRIJDAG

Aankomend weekend speelt Tilburg Trappers maar één wedstrijd. Vrijdag reizen zij af richting Erfurt om het daar tegen de Black Dragons op te nemen. De ‘heenwedstrijd’ werd door Trappers met 6-1 gewonnen.