Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Trappers op zoek naar zesde zege in Essen

Weerzien met Larry Suarez

Vanavond (aanvang 18.30 uur) zijn de manschappen onder leiding van coach Bo Subr voor de tiende maal in competitieverband te gast in de Eissporthalle-West. Vijf keer eerder stapten de Tilburgers als overwinnaar van het ijs.

ZEER SUCCESVOL

Voor Larry Suarez wordt deze versie van Essen -Tilburg in ieder geval een speciale. In de geschiedenis van Tilburg Trappers worden Paul Domm en Doug Mason algemeen beschouwd als de succesvolste coaches. Domm leidde Tilburg naar vier opeenvolgende kampioenschappen van 1972-1976. Voormalig Trappers center Doug Mason kende ook een vliegende start van zijn coach carrière. Hij won drie Nederlandse titels tijdens zijn verblijf in Tilburg.

Toch maakte ook de 55-jarige Amerikaan een verpletterende entree in de stad die bekend staat om zijn fijne smaak voor ijshockey en vechtlust. Zijn cijfers als coach van Trappers zijn indrukwekkend: 118 overwinningen, slechts 37 nederlagen, twee landskampioenschappen, een bekerwinst en twee maal een overwinning in de strijd om de Ron Bertelingschaal.

‘Every year had its ups and downs and disappointments and happiness. Of course the championships and the beker, all the players that I have worked with, the great fans, the special moments I share with the equipment guys. I can pick and choose from a million memories and all are great memories. Tilburg Trappers will be in my heart forever’, sprak Suarez in 2009 na de verloren finaleserie tegen HYS The Hague.

INDRUKWEKKEND AFSCHEID

Voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zette Trappers oud-captain Ivy van den Heuvel in het zonnetje. Na acht jaar Trappers, 221 goals en 562 punten in 505 wedstrijden en een elfde plaats op de all-time topscorerslijst van de Tilburgse ijshockeyclub gaf de rightwinger deze zomer zijn eigen bedrijf voorrang boven het spelen van topijshockey. Uit handen van zijn voorganger en goede vriend Diederick Hagemeijer ontving hij de zilveren clubspeld.

Opvallend bij het adieu van de geboren Bosschenaar was het respect dat de spelers van Essen voor hem toonde. Onder aanvoering van captain Stephan Kreuzmann bedankte men één voor één Van den Heuvel. ‘Ik ben een emotionele jongen. Wanneer het publiek je een staande ovatie geeft en mijn oud-ploeggenoten, maar zeker ook de spelers van Essen, zoveel respect voor me tonen en me één voor één bedanken, doet dat mij heel veel. Dan wordt je even heel klein’, keek de voormalig nummer 6 terug op een onvergetelijk vaarwel.

REGLEMENTAIRE NEDERLAAG

Essen kreeg dinsdag een bittere pil te slikken. De Duitse IJshockey Bond oordeelde dat de Muggen het competitieduel tegen Hamburg Crocodiles (op zondag 6 oktober) reglementair met 0-5 hebben verloren. DEB besloot daartoe omdat de thuisclub in die bewuste wedstrijd (8-4) een formeel niet speelgerechtigde speler op het wedstrijdformulier hadden staan. Door deze ingreep en de nederlaag vrijdagavond in Herne (4-1) zakte de ploeg naar plaats 10 in de Oberliga Nord.

Peter LeBlanc is clubtopscorer voor de ploeg van coach Larry Suarez. De 31-jarige forward stapte deze zomer over van EK Zell am Zee naar Essen. In de openingswedstrijd van het seizoen in IJssportcentrum Stappegoor was LeBlanc goed voor een goal en twee beslissende passes.

THE MAGICIAN

Vorig seizoen greep Mitch Bruijsten net naast de titel ‘beste speler van de Oberliga Nord. De left winger van Tilburg Trappers legde het af tegen Björn Bombis van Hannover Scorpions.
Bombis, die in het slotweekeinde van de reguliere competitie de 100-punten grens (31 goals en 70 assists) doorbrak, kreeg 143 stemmen. Dit waren er 37 meer dan de jongste Bruijsten.

Met 14 goals en 21 punten in de eerste 11 wedstrijden lijkt de 30-jarige Nijmegenaar wederom een sterke kandidaat voor de prijs. Vanwege een scooterongeluk waarbij hij een scheurtje opliep onder zijn kniegewricht (tibiaplateau) miste hij de eerste drie ontmoetingen tegen Essen in het debuutjaar van Tilburg in Duitsland. In vijf seizoenen Oberliga verzamelde Mitch 18 punten (9 goals en 9 assists) in 18 krachtmetingen met de Moskitos.