Terug naar Nieuws

Trappers blijft in spoor Herne na zege op Halle

Jonne de Bonth gidst Tilburg naar tiende overwinning

Tilburg Trappers is vrijdagavond in het spoor gebleven van Herne op de ranglijst van de Oberliga Nord. De Tilburgers wezen in het eigen IJssportcentrum Stappegoor Saale Bulls Halle met 6-3 terug.

De tweestrijd tussen de nummers twee en zeven bood voor een ieder wat wils. Twee vechtpartijen, negen goals, hoogstandjes en weinig acceptatie voor het scheidsrechterlijk gezag. En nadat de stofwolken waren opgetrokken kon Trappers wederom drie punten bijschrijven.

TWEEDE ACHTER HERNE

Hoewel het nog vroeg is, kunnen er na een kwart van het seizoen toch al voorzichtig conclusies getrokken worden. De equipe van coach Bo Subr speelt, zelfs zonder imports, wederom een hoofdrol in de Oberliga Nord. Men bezet plaats twee op drie punten van koploper Herne, de enige ploeg die Trappers een nederlaag toebracht. Verder scoorde de drievoudig Oberliga kampioen het vaakst (58 treffers), maar kreeg het verhoudingsgewijs ook veel goals (36) tegen.

‘It’s a department where we certainly have to get better. I hope it will get better as the season goes on. We’ll show it on the video till we get it done’, aldus de Tsjechische oefenmeester. Opgetogen is Subr daarentegen over het aantal doelpunten. ‘Every line can score goals. That’s a positive thing.’

GRILLIG

Waar Trappers de overwinningen met de regelmaat van de klok aaneen reeg, is de prestatiecurve van de opponent van vrijdagavond, Saale Bulls Halle, in de eerste elf wedstrijden te grillig om vooralsnog echt een rol van betekenis te spelen. Slechts vijf van de eerste elf competitiewedstrijden leverde het volle pond op. Het is het verhaal van het seizoen voor de ploeg uit Saksen-Anhalt in een notendop. De Bulls zijn op bepaalde dagen tot grootse dingen in staat, maar zakken op andere momenten collectief door het ijs.

Ook Chris Francis breekt zich regelmatig het hoofd waarom het contrast zo groot is. Zo glorieerde Halle vorige week vrijdag op eigen ijs tegen Hannover Scorpions (3-0), maar ging het zondag pijnlijk mis op bezoek bij staartploeg BlackDragons Erfurt (7-3). ‘We have the right pieces to be a good hockey team every night. It’s on us, the players in the locker room to hold each other accountable and make sure we play our team system every night. Because in the games we play our team system we do really well.’

NIEUWELING

Om een verandering teweeg te brengen, haalden de Bulls woensdag Nick Miglio terug naar Duitsland. De 27-jarige left winger verdedigde vorig jaar de kleuren van Selber Wölfe en Moskitos Essen. Hij verving Mark Heatley, die na een busreis van 555 kilometer door Halle-coach Herbert Hohenberger aan de kant werd gehouden. De Duits-Canadees werd met veel tromgeroffel in de Sparkassen Eisdom gepresenteerd, maar met 2 punten in vijf duels en een plusminus van -6 kon de center tot nu toe niet beantwoorden aan de hooggespannen verwachtingen.

‘I’m sure Miglio is still a little jetlagged but I’m not worried. The guy is a very good hockey player. We’ll get going once we get some chemistry together. We only had two practices together before this game’, aldus Chris Francis, die ook kritisch bleek over zijn eigen prestaties. ‘Last year I came in and I clicked right away with (Tyler) Mosienko and (Nathan) Burns. This year’s different. I’ve been struggling myself a little bit. But I’ve been in the game for a long time to know it’s going to happen sometimes. I’ve just got to work hard and get through it.’

GIDS

Hoe anders was het bij Trappers waar vrijwel iedere week een andere gids de geelblauwe formatie naar een nieuwe overwinning leidt. Vrijdagavond was het de beurt aan Jonne de Bonth die zijn ploeg in het spektakelstuk met twee goals en een knokpartij bij de hand nam. ‘Het ging lekker vanavond. Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar voor mijn gevoel was het een harde maar faire hit. Die jongen zocht me vervolgens op en dan moet je aan de bak’, keek de aanvaller terug op het incident in de elfde minuut van de eerste periode.

Op het moment van de korte, maar hevige knokpartij tussen De Bonth en Victor Knaub was het 1-1 dankzij een powerplay doelpunt van Mitch Bruijsten en de gelijkmaker van Michal Bezouska. Vijf minuten later overschreed Vojtech Suchomer fors de grens van het toelaatbare met een gevaarlijke en roekeloze check from behind op Max Hermens. Danny Stempher nam het direct op voor zijn ploeggenoot en een ouderwetse knokpartij bracht het publiek op de banken.

‘Danny stood up for his teammate. That’s good!’, becommentarieerde Bo Subr het partijtje matten. Suchomer mocht volledig terecht vervroegd gaan douchen van de wederom warrig leidende referee Ramon Sterkens. Kort voor de eerste dweil kwam Trappers andermaal op voorsprong. Jordy van Oorschot hield de puck in het aanvalsvak, Reno de Hondt gaf de zwarte schijf een tikje richting Bartek Bison. De geboren Amsterdammer verraste Halle-doelman Michel Weidekamp in de korte hoek, 2-1.

WAPENSTILSTAND

In het middenstuk leek Tilburg de grootste tegenstander van zichzelf. Mitch Bruijsten (na een geweldige verdedigende play van Jordy van Oorschot), zijn broer Kevin (uit een snelle give-and-go met Max Hermens) en Diego Hofland (die enkel gestopt kon worden door een hooking van Victor Knaub) kregen uitstekende mogelijkheden, maar allen verzuimden Trappers al vroeg in veilige haven te brengen.

De grootste kans was echter voor de gasten toen Jannik Striepeke een penaltyshot mocht nemen. De gelegenheidsaanvoerder, bij afwezigheid van Kai Schmitz, faalde echter oog in oog met Trappers-keeper Ian Meiedres.

MAN OF THE MATCH

In het laatste deel gold het credo: ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’. In een tijdsbestek van vier minuten en 17 seconden tilden Jonne de Bonth (2x) en Reno Hondt de stand van 2-1 naar 5-1. Johannes Ehemann deed wat terug namens Halle, maar Mitch Bruijsten veegde deze tegenslag 72 tellen later weer weg. Trappers nummer 20 ving de puck uit de puck uit de lucht en zwiepte het bevroren rubber in een tijd achter de kansloze Weidekamp. Jannik Striepeke legde uiteindelijk de 6-3 eindstand vast.

‘Na de 3-1 moesten zij komen om er nog een wedstrijd van te maken. Zij gaven ruimtes weg waar we dankbaar van profiteerden’, aldus de tweevoudig doelpuntenmaker en Man of the Match, die niet echt als pure afmaker bekend staat. ‘Dat klopt inderdaad. Al moet ik zeggen dat ik dit seizoen regelmatig mijn goaltje mee pik. De jaren hiervoor waren ze vaak op de vingers van een hand te tellen.’

Jonne de Bonth | Foto Brigitte Jansen
Samenvatting en wedstrijdsheet