Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

De laatste maal voor de eerste keer dit seizoen

Vanavond komt Trappers voor de laatste maal dit seizoen hun tegenstander voor het eerst tegen. Na tien speelrondes heeft Tilburg tegen bijna alle tegenstanders al eens gespeeld. Op de Bulls uit Halle na. Daar komt vanavond verandering in.

MIDDENMOOT

In de huidige competitie staat Saale Bulls Halle in de middenmoot op plaats zeven. Vijf wedstrijden hebben de Bulls gewonnen. Evenveel hebben ze verloren. De laatste nog afgelopen zondag, tegen TecArt Black Dagons.

SPECTACULAIR ONDERUIT

Halle ging spectaculair onderuit op het ijs in Erfurt. De Tsjech Milan Kostourek deelde in de eerste helft van de eerste periode al een gevoelige klap uit met zijn zuivere hattrick. Uiteindelijk werd het in de eerste twintig minuten van de wedstrijd al 5-0 (vooruit, nog een vierde goal van Kostourek). De bittere nederlaag eindigde uiteindelijk na zestig minuten spelen met de eindstand 7-3.

TWEEDE IMPORT

Deze week werd bekend gemaakt dat de Amerikaan Nicolas ‘Nick’ Miglio zich bij de Halle-gelederen heeft gevoegd. Door een flinke blessure van de Canadees Tyler Mosienko, waardoor deze langdurig uitgeschakeld is, kwam de positie voor een tweede import, naast de eveneens Amerikaanse Christopher Francis, voor Halle vrij. De Texaan speelde tot deze week nog in de East Coast Hockey League bij Wichita Thunder.

Vorig jaar speelde Miglio overigens ook al in de Oberliga. Hij begon bij Selber Wölfen in Süd en wisselde van team en sub-liga na zeven wedstrijden naar Moskitos Essen. Voor Essen maakte Miglio vorig seizoen in totaal 26 goals en verzorgde hij 23 keer de assist.

OVERTIME

Na tegen bijna alle teams gespeeld te hebben, staan Trappers comfortabel op de tweede plek in de aanvoerlijst met 24 punten. Alleen Herner EV staat nog boven Tilburg (27 punten). Van de laatste vier gespeelde wedstrijden, won Trappers drie keer in overtime. Ondanks dat het tot overtime moest aankomen, wisten de mannen in blauwgeel de wedstrijden in enkele minuten tijd te beslissen. Tegen Crocodiles Hamburg afgelopen zondag had Max Hermens zelfs maar 27 seconden nodig.

TOPSCOORDERS

Hermens staat inmiddels op plaats drie van de topscoorderslijst (achttien punten), onder teamgenoot Mitch Bruijsten (twaalf goals en zeven assists). Op nummer één staat nog altijd Hannover Scorpions’ Björn Bombis met elf goals en negen assists. De eerste Hallese stier die we tegenkomen in de lijst is Kyle Helms op plaats veertien. De forward heeft tot nu toe vijf goals gescoord en tienmaal een assist geleverd.

Geblesseerde spelers

Floris van Elten is voor de wedstrijd vanavond zeker nog niet beschikbaar en of Wouter Sars speelt is nog helemaal niet zeker.  Duidelijk is wel dat Boet (van Gestel) en Reno (de Hondt) weer op het ijs terugkeren.