Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 5

Sprookjes bestaan in Oberliga Nord

In deze Tuesday’s round-up aandacht voor de krachtsverhoudingen in de Oberliga Nord, voor de vrije val van Hannover Scorpions, een Tsjechisch sprookje in Erfurt, vijf op een rij voor Duisburg en een red hotte center in Tilburg. We zetten de meest opzienbarende zaken uit speelronde 9 en 10 voor je op een rijtje.

Zondagavond was de meest productieve speelronde tot nu toe. In de zes duels vielen liefst 52 treffers. Krefelder EV 81 tegen Füchse Duisburg verdrong Leipzig versus Tilburg als doelpuntenfestijn. In de Ruhrgebied derby werd 16 keer gescoord. Hannover Scorpions was met 55 strafminuten de meest bestrafte ploeg van het weekend, Moskitos Essen was met maar 8 strafminuten het braafste jongentje van de klas.

VERHOUDINGEN

Na het laatste oefenduel in de voorbereiding tegen Eisbären Regensburg vond Kevin Bruijsten het heel lastig om de kracht van Trappers in te schatten? ‘Vraag het me over tien wedstrijden nog eens. Dan hebben we iedere tegenstander een keer gehad en kan ik de verhoudingen beter overzien’.

Hoewel komende vrijdag Saale Bulls Halle op bezoek komt in de Kruikenstad heeft de 32-jarige right winger inmiddels een goed inzicht verkregen in de krachtsverschillen in de Oberliga Nord. ‘Zelfs met een handvol geschorsten of geblesseerden winnen we in Hannover en vrijdagavond in Leipzig. Dan is het reëel te stellen dat we de play-offs zonder meer gaan halen. Vanaf daar is alles mogelijk’.

VRIJE VAL

Twee weken geleden was Hannover Scorpions nog Spitzenreiter in de Oberliga Nord, maar inmiddels lijkt de ploeg van coach Dieter Reiss bezig aan een vrije val. Na de 3-4 overtime nederlaag tegen Tilburg volgden nog drie verliespartijen. Vorige week zondag bleek Leipzig te sterk (3-2), vrijdag verloor men in Halle (3-0) en zondagavond moest men in eigen huis zijn meerdere erkennen in koploper Herner EV (2-5).

Door deze serie van nederlagen bedraagt het gat met lijstaanvoerder Herne nu acht punten, terwijl ook Trappers vijf punten meer heeft dan de Schorpioenen. Daarnaast ontbreekt Patrick Schmid vrijdag in de thuisbeurt tegen Füchse Duisburg. De 31-jarige left winger mocht van referee Sven Fischer in de derde periode tegen Herner EV vervroegd gaan douchen na een checking from behind.

TSJECHISCH SPROOKJE

Drie doelpunten in 145 tellen klinkt als een sprookje. En toch was het zondagavond werkelijkheid in Erfurt. Aanvaller Milan Kostourek was afgelopen seizoen nog clubtopscorer bij Peiting (40 goals en 90 punten in 56 wedstrijden). Om het gebrek aan scorend vermogen op te lossen haalde de Zwarte Draken de 36-jarige Tsjech uit Ceske Budejovice deze zomer naar Thüringen.

Met slechts twee treffers in de voorgaande negen duels rezen er al wat twijfels bij de Erfurter fans. Maar net zoals Romario de Souza Faria op 1 november 1989 met een hattrick tegen Steaua Boekarest alle PSV-criticasters te mond snoerde, deed Kostourek zondag in de eerste periode tegen Saale Bulls Halle precies hetzelfde. Of het verhaal komend weekend (met een uitduel in Rostock en thuisduel tegen de zwalkende Scorpions) nog een vervolg krijgt, staat nog in de sterren geschreven.

VIJF OP EEN RIJ

‘They’ll turn it around’, sprak Hannover Indians aanvaller Chad Niddery over de seizoensstart van zijn eerste werkgever in Duitsland, Füchse Duisburg. De Canadees beschikte met zijn uitspraken op zondag 20 oktober over voorspellende gave want voor de vijfde maal op rij pakten de Vossen zondagavond de volle buit.

Waar de vorige vier ontmoetingen (Erfurt (2-3), Leipzig (5-4), Halle (2-3) en Hannover Indians (4-3)) allen beslist werden met één doelpunt verschil liet de uitslag tegen de rode lantaarndrager, Krefelder EV 81, niets aan duidelijkheid te wensen over. Dankzij de periodestanden 1-4, 1-1 en 3-6 wees het scorebord na 60 minuten een einduitslag van 5-11 aan. Steven Deeg tekende voor een hattrick.

RED HOT MAX

Vorm…het lijkt iets ongrijpbaars. De ene week schaats je voor je gevoel als een dweil over het bevroren water en een week later speel je de pannen van het dak. ‘Het gaat lekker. Ik heb veel vertrouwen’, sprak Max Hermens na de zwaarbevochten 4-3 overwinning tegen Hannover Indians. ‘Dat komt zeker ook door de jongens waarmee ik samenspeel. Aan Kevin (Bruijsten) kan ik mijn passes uitstekend kwijt en Jonne (de Bonth) is groot en sterk. Die kan me prima helpen met de battles in de hoeken.’

Met zijn fabelachtige stickhandeling, snelheid, scorend vermogen en werklust is de 21-jarige Zoetermeerse Tilburger hard op weg de harten van het Trappers legioen te veroveren. Enkel in de thuiswedstrijd tegen Erfurt kon Max geen punten overleggen. Met 4 goals en 18 punten bezet hij achter Björn Bombis en Mitch Bruijsten de derde plaats op de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord.