Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg (5-4 OT)

OVERTIME IS OOK TEGEN CROCODILES GEEN PROBLEEM

Twee dagen na het doelpuntenfestijn in Leipzig stond Tilburg Trappers tegenover Crocodiles Hamburg. Gezien de ranglijst had dit geen probleem moeten zijn. Gezien de onderlinge resultaten van vorig jaar wel. Crocodiles Hamburg kwam vorig jaar twee keer op bezoek en nam in totaal vier punten mee terug naar Hamburg. Ook vandaag ging Crocodiles niet met legen handen terug. Pas in overtime werd de wedstrijd beslist. Het werd 5-4 in de 61e minuut. Daardoor nam ook zondag, Crocodiles één punt mee naar Hamburg.

ACTIE-REACTIE

Tilburg Trappers speelde vooral in de beginfase dominant ijshockey. Tilburg bepaalde het tempo en het puck bezit zorgde ervoor dat Crocodiles Hamburg vooral moest tegenhouden. Een knal van Ryan Collier op goal die door Diego Hofland van richting werd veranderd, belandde in de goal. 1-0. Nog geen vier seconde later viel de goal aan de andere kant. Jan Tramm maakte binnen vier seconde tijd de gelijkmaker volgens de ‘Derde Wet van Newton’ beter bekend als actie = reactie.

Toch blijkt die theorie van de natuurkundige Isaac Newton niet te kloppen wanneer Crocodiles Hambug wederom tot scoren wist te komen. In de dertiende minuut schoot Raik Rennert raak. De reactie vanuit Trappers bleef uit. Ook de lat hield Crocodiles in de slotfase in de wedstrijd. Daardoor bleef de stand op 1-2 steken na één periode.

MINDER MIDDENSTUK

De tweede periode was een periode waarin er veel op goal werd geschoten. Het merendeel werden vanuit het kamp Tilburg Trappers geschoten. Uiteindelijk na een halve wedstrijd te hebben gespeeld kreeg Crocodiles Hamburg een penaltyshot. Voor Meierdres bleek dat geen lastige opgave en wist de puck buiten zijn goal te houden. Hoewel Trappers  bleef aanvallen was het toch Crocodiles Hamburg die de marge van één doelpunt verschil naar twee doelpunten verschil wist om te buigen. In de tweede periode bleek de ‘Derde Wet van Newton’ niet te zijn verdwenen. Met enige vertraging, zo’n 20 seconde later, kwam de reactie. Max Hermens wist de puck op aangeven van Kevin Bruijsten en Ryan Collier binnen te tikken.

SPANNEND EINDE

De Zamboni was nog maar geparkeerd of de 2-4 werd alweer binnen geschoten. Het leek erop alsof de focus van de Trappers nog in de kleedkamer lag. Deze keer door de Amerikaanse import Chad Staley. ‘Beetje net als vorig weekend, toch wat foutjes maken die zij dan afstraffen, daar moeten we zeker iets mee doen’ gaf Ryan Collier na afloop toe. Trappers had nog iets meer dan negentien minuten de tijd om de wedstrijd te doen kantelen. Gezien het eenrichtingsverkeer, hing de aansluitingstreffer voor de Tilburgers wel in de lucht.

Richting het einde van de wedstrijd net nadat Jonne De Bonth de strafbank had verlaten, gaf hij zijn team een goedmakertje voor zijn twee minuut durende afwezigheid. Via een knal van Collier kwam de puck tegen De Bonth aan, die vervolgens in de goal achter goalie Zoschke belandde. “We proberen de puck snel richting de goal te werken, als de aanvallers dan op de juiste plek staan, kunnen dit soort dingen gebeuren” vertelde Ryan Collier aan na afloop van de wedstrijd.

Even leek het erop dat de gelijkmaker niet zou vallen en dat Crocodiles met de volle buit terug richting Hamburg kon keren. Uiteindelijk in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Kevin Bruijsten Stappegoor doen ontploffen. De 4-4 knalde tegen het net en een vreugde-explosie klonk door het stadion. Voor de derde keer in vier wedstrijden werd er wederom overtime gespeeld. “het blijft een beetje een dingetje bij ons elke keer, maar het is wel fijn dat we elke keer toch wel veel vertrouwen in elkaar hebben”  aldus Max Hermens na afloop.

OVERTIMEMEISTER

Overtime bleek ook zondagmiddag geen probleem te zijn voor de ploeg van Bo Subr. Ook deze wedstrijd werd vrij snel beslist dankzij een doelpunt van Max Hermens in de 61e minuut waardoor er twee punten in Tilburg bleven.