Terug naar Nieuws

Wederom moeizame overwinning in het jubileumweekend

Tilburg Trappers pakte dit weekend de volle 6 punten, maar het ging moeizaam. Volgens de verslaggever in het Brabants Dagblad was Doug Mason ‘dolgelukkig’ met de volle buit in het jubileumweekend, maar ‘niet tevreden’ over het spel bij de Herforder Ice Dragons: 2-3.

40 minuten van Herford

Na drie achtervolgende nederlagen, waarvan twee grote verliespartijen tegen Essen en Herne respectievelijk 2-9 en 4-10, kon hoofdcoach Milan Vanek bij Herforder EV vertrekken. Zijn Sloveense opvolger Miha Zbontar kon in zijn eerste wedstrijd echter ook niet voorkomen dat Herforder EV tegen de Saale Bulls Halle met groot verschil verloor: 3-11.

Wat Herforder EV echter tegen Tilburg Trappers op het ijs bracht was andere koek. Zbontar had zijn lijnen veranderd en dat bracht schwung. De Herforder spelers konden het Tilburg Trappers 40 minuten lang moeilijk maken. Ze waren veel intensiever en feller in de duels en het lag aan Cedrick Andree dat Trappers toch met de winst van het ijs kon gaan.

Logan Denoble

Goalie Cedrick Andree moest in de eerste periode nog wel vissen op een schot van, de Canadese import van Herforder EV, Logan Denoble, maar de stand in die periode werd, met nog 11 seconden te gaan, gelijk getrokken door een goal van Tijn Jacobs: 1-1.

In de tweede periode was het Kilian van Gorp die Trappers op voorsprong bracht, maar Logan Denoble kon 200 seconden later  de thuisploeg weer op gelijke hoogte brengen: 2-2.

Marvin Timmer kreeg halverwege de wedstrijd nog kans om Trappers wederom aan de leiding te brengen, nadat hij bij een doelpoging onderuit werd gehaald en een penaltyshot kreeg toegekend.  Marvin wist deze kans echter niet te verzilveren. Door onder meer een aantal knappe reddingen van Cedrick Andree kon Trappers met de stand van 2-2 de tweede theepauze ingaan.

6 punten

In de derde periode was de lucht op bij de IJsdraken en werd de druk van Tilburg Trappers op het doel van de goed keepende goalie Justin Schrörs steeds groter. Trappers ging er met de winst vandoor toen Herford ruim zes minuten voor het einde van de derde periode een straf kreeg. D’Artagnan Joly wist uit de toegekende powerplay-situatie de winnende treffer te maken en de eindstand te bepalen op 2-3. Daardoor haalde Trappers in zijn jubileumweekend de volle winst: 6 punten

Daarmee was coach Doug Mason  dolgelukkig, maar over het geleverde spel minder.

Foto: Jurgen Feyerabend