Terug naar Nieuws

Trappers wil IJsdraken verslaan in Herford

Dit seizoen heeft Trappers nog geen enkele uitwedstrijd verloren en dat succes willen ze vanavond in Herford natuurlijk voortzetten! De IceDragons worstelen momenteel op de elfde plek in de competitie en namen vorige week zelfs afscheid van hun trainer vanwege de tegenvallende resultaten. De kans op winst voor Trappers lijkt dus groot, maar als er één ding is dat we deze competitie geleerd hebben: geen enkele tegenstander is makkelijk te verslaan.

Na negen gespeelde wedstrijden raakt het team van Tilburg steeds beter op elkaar ingespeeld. Doug Mason was dan ook tevreden na de 4-3 winst tegen Rostock afgelopen vrijdag. “Ik ben tevreden met hoe we begonnen aan de eerste periode: alle vier de lijnen schaatsten goed.” Ook met de inzet van al zijn spelers vrijdag, was Mason content. “Normaal kan ik wel eens teleurgesteld zijn in iemand, maar dat had ik vanavond helemaal niet.”

STRAFBANK

Wat minder goed was, aldus de coach, waren de negentien strafminuten voor Trappers. “We pakken veel te veel straffen. Dit was de zevende drie-op-vijf van dit seizoen, in negen wedstrijden! Ik ben blij dat we de wedstrijd gewonnen hebben, de jongens hebben stuk voor stuk goed gespeeld, maar we moeten echt van die strafbank áf blijven.”

IN A ROUGH SPOT

Tja, waar Trappers van de strafbank moet blijven, daar moeten de IceDragons in het geheel heel hard aan het werk. “Ik denk dat de jongens nog wel weten hoe ze hockey moeten spelen,” zei interim-coach Miha Zbontar na de wederom dik verloren wedstrijd afgelopen vrijdag. “Maar we zitten nu gewoon ‘in a rough spot’. Mentaal is dit ook zwaar voor de jongens.” Vrijdag verloor Herford met 11-3 in Halle.

TRAINEN, TRAINEN, TRAINEN

Het is de vierde nederlaag op rij voor Herford. Na het verliezen met 4-10 tegen Herne afgelopen zondag, moest coach Milan Vanek vertrekken. De bedoeling was dat de Sloveense coach Zbontar het tij kon keren voor de club, maar: “we moeten heel hard aan de slag, op alle vlakken van het spel, om het team zijn bestaande potentieel te laten benutten. Trainen, trainen, trainen, dat is alles wat ik er over kan zeggen.”

RUDOLFS MASLOVSKIS

Het bestaande potentieel waar Zbontar het over heeft, is onder andere de kunsten van de Letse forward Rudolfs Maslovskis. Hij kwam dit seizoen over vanuit zijn thuisland en keek uit naar zijn avontuur in Duitsland: “In Letland zijn er drie of vier sterke teams, daarna neemt de kwaliteit helaas af. In Frankrijk en Finland was het anders en heb ik echt genoten van mijn tijd daar. Nu ben ik enthousiast over Duitsland!” Vorig seizoen speelde Maslovskis voor HK Mogo en scoorde hij 22 goals in 28 wedstrijden. Voor Herford heeft hij tot nu toe ook de meeste punten verzameld, al is teamgenoot Marius Garten tot nu toe topscoorder met zeven goals op zijn naam.

De wedstrijd begint vanavond om 18:30 uur en is live te volgen via Sprade TV.