Terug naar Nieuws

TRAPPERS WIL ONGESLAGEN UITSTATUS VERLENGEN

Tilburg Trappers gaat vanavond de schaatsen onderbinden in Duisburg, om tegen de Füchse Duisburg te spelen. Met de steun van een volle bus blauwgele supporters gaan de spelers op jacht naar de vierde uitoverwinning op rij. Daarmee wil Trappers de ongeslagen status in uitwedstrijden behouden.

VERASSENDE COMPETITIE

De wedstrijd van vanavond is de elfde van dit seizoen. Daarin speelt Trappers tegen Duisburg, de enige club die we nog niet eerder troffen dit seizoen. Een uitwedstrijd staat voor Tilburg dit seizoen garant voor de volle 3 punten. Trappers won immers alle drie de uitbeurten die ze dit seizoen speelde. Duisburg heeft drie overwinningen staan tegenover zeven nederlagen. Onderling zijn de teams aan elkaar gewaagd als er in Duisburg wordt gespeeld. Duisburg won zeven van de dertien thuisduels tegen Trappers. De andere zes duels gingen naar Tilburg.

Duisburg won dus drie games waaronder van beide clubs uit Hannover. Uitgerekend twee van de teams waar Trappers van verloor. Het is een bevestiging van het beeld dat het tot nu toe een competitie is van verassingen. Ook de Vossen zullen een flinke kluif worden voor de Kruiken. Ze staan op de tiende plaats op de ranglijst met een punt meer dan Herford, de club waar Tilburg afgelopen zondag nog moeizaam van won. Het geeft aan dat de teams dit seizoen aan elkaar gewaagd zijn.

TRAINERSPERIKELEN

Bij Duisburg is dit seizoen veel gaande rondom hettrainersgilde. Het seizoen werd gestart met Alexander Jacobs. Die stapte eind september tot grote verassing van de club op. Er werd snel geschakeld en kort na het vertrek van Jacobs werd Christopher Schubert aangesteld als hoofdcoach. Shubert zat niet stil en haalde na enkele wedstrijden Raymond Brice als vierde import naar Duisburg in de hoop dat hij voor een nieuwe impuls kan zorgen.

Afgelopen zondag liet Schubert zich opnieuw gelden. Ditmaal in de thuiswedstrijd tegen Halle. In de derde periode stond Halle met 2-3 voor en haalde Schubert zijn keeper Fabian Hegmann van het ijs. Nog geen minuut later scoorde Halle de 2-4 via een empty netter. Daarmee liepen de emoties hoog op en kreeg Schubert een game misconduct, nadat hij verhaal haalde bij de scheidsrechter. Daardoor is Schubert vanavond geschorst en zal Fabian Schwarze de honneurs waarnemen aan de boarding.

DEL ERVARING

Opvallende nieuwkomer in Duisburg is #88 Martin Schymainski. Met zijn 37 jaar een ervaren rot in het vak. Al in 2004 speelde hij voor Duisburg. Daarna speelde hij onder andere tien seizoenen voor Krefeld en heeft hij in totaal 688 wedstrijden in de DEL gespeeld. Na deze omzwerving via de DEL is hij nu teruggekeerd bij Duisburg. Schymainski speelde tot nu toe acht punten bij elkaar (5T/3A). Hij zal ongetwijfeld ook zijn rijke ervaring inzetten om de vele U24 spelers in de selectie te coachen op het ijs. Topscorer bij de Vossen is #68 Michael Fomin met tien punten (4T/6A).

Met de volle bus kunnen de supporters laten horen dat ze aanwezig zijn in de PreZero Rheinlandhalle. Hopelijk is het de trip waard en keren de supporters en spelersbussen met drie punten in de tas terug naar Tilburg.

De wedstrijd begint vanavond om 19:30 uur en is te volgen via Sprade TV.