Terug naar Nieuws

TRAPPERS BREIDT UITREEKS UIT TEGEN DUISBURG

Trappers maakte het zichzelf lastig in Duisburg door weinig goals te maken. Toch bleek het efficiënt in de afronding. Bovendien gaf goalie Ruud Leeuwesteijn niks cadeau. Smetje op de avond was het uitvallen van captain Max Hermens. Tegen Die Füchse werd het 0-2.

Door Arthur Ottenhof

Trappers-coach Doug Mason werd voorafgaand aan de wedstrijd geïnterviewd. Hij was zeer te spreken over aanwinst Branden Gracel, maar gaf een andere import — die al langer in Tilburg vertoeft — de volle lof: ‘Mikko Virtanen is een van de beste spelers in de Oberliga zonder puck. Die specifieke eigenschap brengt hij met zich mee, ondanks dat hij misschien niet vaak scoort. Het gaat er bij hem juist om wat hij zónder puck brengt. En dat doet hij uitstekend.’

MINIEM VERSCHIL

Met het inkrimpen van de competitie is één ding duidelijk geworden: de kaarten zijn opnieuw geschud. Iedereen kan van iedereen winnen. Dat bleek ook uit het spel dat heen en weer vloeide. Die Füchse werd aan de hand genomen door Raymond Brice en Michael Fomin. Desondanks wilde Trappers hun fraaie uitreeks uitbreiden. Die ambitie werd kracht bijgezet toen Jay Huisman na exact zes minuten spelen een rebound binnen kon prikken: 0-1.

Voor Diego Hofland was het een bijzondere avond, spelend tegen zijn oude ploeg. Hij zag nog oude bekenden, maar werd ook door de fans hartelijk ontvangen. Dat deed hem wel wat. ‘Hier heb ik me notabene ontwikkeld tot de speler die ik nu ben, dus daar ben ik ze heel dankbaar voor. Het Duisburg van nu is zeer compact, dus de kansen die we krijgen moesten we goed benutten. Gelukkig lukte dat twee keer. Nu is het opbouwen naar zondag. Vooral het weinig weggeven van kansen vond ik veelbelovend in aanloop naar de wedstrijd tegen Indians.’

De woorden van Mason vooraf beaamde Hofland zelf ook: ‘Mikko en ik weten hoe het is om de tegenstander dwars te zitten zonder puck. Dat werkt goed dit seizoen. Wel moeten we af van de vele straffen. Dat speelt ons parten, die strafminuten moeten we naar beneden halen.’

Vanwege slordig samenspel van beide ploegen bleven echt grote kansen uit. Daarom bleef het verschil tot de eerste dweilpauze miniem beperkt. Volgens nieuweling Brice moest zijn ploeg meer druk naar voren geven, zou het willen scoren tegen Trappers.

DOOR ZONDER CAPTAIN

Het tempo ging omhoog en daardoor werd de wedstrijd vermakelijker. Wel moest Trappers een domper verwerken: captain Max Hermens viel uit met een schouderblessure. Zonder zijn rushes moest Trappers het op een andere manier zien te rooien. Bijvoorbeeld via een aantal powerplays. Maar ook dat mocht niet baten, mede door een sterk keepende Fabian Hegmann. Met name Branden Gracel was dicht bij een tweede Trappers-treffer.

Volgens Max Hermens, die na de tweede periode even voor de microfoon werd getrokken, ging zijn schouder uit de kom waardoor hij niet verder kon. Hij was er echter van overtuigd dat er een spannende laatste periode aan zat te komen, waarin ‘Trappers er nog een paar moet maken om de overwinning uit het vuur te slepen.’ Laat dat gebrek aan goals nou net zijn waar de Tilburgers het de laatste tijd moeilijk mee hebben.

DOORSLAGGEVENDE D’ARTAGNAN

Daar gaf D’Artagnan Joly gehoor aan door met de 0-2 op zijn stick geen fout te maken. Hij bleef ijskoud voor de neus van goalie Hegmann. Een onnodige kniecheck van Ties van Soest leverde Die Füchse daarna nog wel een powerplay op, die de thuisploeg niet kon uitdrukken in een aansluitingstreffer. Daardoor kon goalie Leeuwesteijn met de eerste shutout van zijn seizoen zijn doeltje tevreden omver werpen.

‘Ik vond dat we verdedigend weinig weggaven. De aanvallers kwamen ook goed terug, dat is voor een goalie altijd prettig’, zegt Leeuwesteijn. ‘Je moet de wedstrijden op elke manier kunnen winnen. Het is telkens close, maar je weet ze wél te winnen. Dat telt.’ Hij is ook van mening dat de kansen vanzelf weer komen. Daarmee volgen vanzelf meer goals. Over de talloze blessures hoopt de goalie uiteraard dat het meevalt. Tegen Indians heeft hij er in ieder geval vertrouwen in. Alleen al omdat er tegen hen iets goed te maken valt. ‘We zijn gebrand om van ze te winnen zondag’, sluit Leeuwesteijn dan ook vastberaden af.

Naast Max kwamen ook Delaney Hessels en Marvin Timmer niet ongeschonden uit de tweestrijd met Duisburg. Hessels viel begin derde periode uit na een harde check en Marvin haalde het einde niet vanwege een puck vol in het gezicht. Trappers nummer 36 ging voor onderzoek naar het ziekenhuis in Duisburg.

 

Foto: Dirk Unverferth