Terug naar Nieuws

Tijd voor revanche tegen Hannover Indians

Voor de tweede keer dit seizoen komt Hannover Indians op bezoek bij Tilburg Trappers. Het eerste duel eindigde in een deceptie voor Tilburg en werd thuis verloren met 2-5 van de Indianen. Dus vandaag zint het team op wraak! Dit keer zal er gewonnen worden van Indians!

Moeten we nog terugkijken naar dat eerste duel? Toch wel, want ondanks de uitslag, lag het niet aan de inzet van Trappers. Sterker nog, het thuisteam leek de meeste tijd de wedstrijd te domineren. Maar de puck wilde er maar niet in. “Hun goalie deed het fantastisch,” aldus Doug Mason achteraf. “He did a hell of a job!” En die goalie heet… Brett Jaeger.

BRETT JAEGER

De veertigjarige keeper maakte dit seizen de overstap van Hannover Scorpions naar Hannover Indians en is altijd al een lastige man geweest om te kunnen passeren. “I like playing here,” zei Jaeger eind september nog. “Although it is never easy.” Easy of niet, Jaeger doet het goed voor Indians en staat nu zelfs bovenaan de goalieranglijst met een savingspercentage van maar liefst 92,7%.

VEELBELOVEND

Inmiddels zijn we een aantal wedstrijden verder en komt Tilburg steeds beter in het spel. Vrijdag won Trappers met 0-2 in Duisburg en noemde coach Doug Mason het “de beste wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben tot nu toe.” Ook Diego Hofland noemde het weinig weggeven van kansen veelbelovend in de aanloop naar de wedstrijd van vanavond.

POWERPLAY

Indianscoach Björn Naujokat voelt het zelfvertrouwen van zijn team, zeker nu ze vrijdag ook met 5-2 hebben gewonnen van Halle. Qua powerplay excelleren de Indians momenteel. Vrijdag waren drie van de vijf goals powerplay goals. “Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe dat komt,” lacht Naujokat in de persconferentie als hem vrijdag wordt gevraagd hoe hij het powerplaysucces van zijn team verklaard. “Het werkt gewoon, de jongens spelen goed samen, het klikt allemaal in elkaar. Zondag wordt een zware wedstrijd, maar als het ook dan zo goed in elkaar past, dan krijgen we ook in Tilburg weer kansen om te winnen.”

BLESSURES

De tegenstander moet vanavond wel captain Branislav Pohanka en verdediger Luca Trinkberger missen vanwege blessures. Het team van Doug Mason kwam afgelopen vrijdag ook niet ongeschonden van het ijs, maar op moment van schrijven is nog niet bekend of er spelers zullen ontbreken vanavond.

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij! Het belooft namelijk weer een spannende strijd te worden op het Tilburgse ijs.

Ohh… en denk ook even aan de ‘Wintertijd, de klok is een uur achteruit gezet.