Terug naar Nieuws

VERLIES TRAPPERS TIJDENS AVOND VAN DE GOALIES

In het ijshockey gaat het uiteindelijk om het benutten van de kansen en dat deden de bezoekers beter dan de gastheren. Waar de thuisploeg miste, schoten de gasten in de slotfase wél met scherp. Robin Palka en Dante Salituro velden met hun doelpunten het vonnis over de manschappen van coach Doug Mason: 0-2.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de bijna 1900 toeschouwers in IJssportcentrum Stappegoor spontaan staand hun handen op elkaar brachten als eerbetoon aan Indians-doelman Jan Dalgic. De 25-jarige overleed twee weken geleden aan de gevolgen van een kwaadaardige hersentumor.

SHUTOUT

Een kleine twee uur later stond er wederom een Hannover sluitpost in het middelpunt van de belangstelling. Ditmaal was de aanleiding geheel anders van aard: Brett Jaeger vierde zijn tweede shutout van het seizoen. ‘I’m not sure if it’s my last time playing in Tilburg and I don’t want to talk too much of that side of it for today, the present moment was really a special night for me.’

En dus stapte de 40-jarige Duits-Canadees voor de zevende maal in zijn laatste acht visites aan de Kruikenstad als overwinnaar van het ijs. Maar nog niet eerder met een clean sheet.  ‘We battled hard and a shutout is nice obviously. But wins are a lot higher on my list. The team did such a great effort in front of me’, betrok de keeper nadrukkelijk ook zijn ploeggenoten in het succes.

Anderhalve minuut voor tijd dacht Brett heel even aan een ‘goalies’ goal’ toen hij, met collega Cedrick Andree van het ijs voor een extra aanvaller, leek aan te leggen voor een schot op het Trappers doel. ‘I had some time but I saw some pressure coming down the middle. Other than that I did not wanted to ruin my shutoud bid. So I played it safe and got the win’, aldus de sympathieke doelman die bij het begin van het tweede bedrijf hard in botsing kwam met D’Artagnan Joly. ‘My head was a bit heavy but the guys played so good that I wanted to stay in the game.’

NIEUW HOOFDSTUK

Sinds de entree van Trappers in de Oberliga in 2015 bieden de ontmoetingen tussen beide ploegen volop spektakel. De meest memorabele is zonder twijfel het duel op zondagmiddag 9 december 2018. Niet vanwege de eclatante 7-1 zege voor de Tilburgers, maar meer omdat Michael Knaub tijdens de warming-up meerdere Trappers openlijk om een vechtpartij verzocht. Niemand ging in op de provocatie van de left winger. Zondagavond voegde men een nieuw hoofdstuk toe.

Zonder de geblesseerde Max Hermens (Delaney Hessels en Marvin Timmer waren wel fit genoeg ondanks hun pijntjes na vrijdagavond in Duisburg) wilde Trappers snel zaken doen. In de eerste tien minuten nam men liefst acht keer het vijandelijke doel onder vuur. Branden Gracel en Ties van Soest waren het dichtst bij de openingstreffer, maar kregen het bevroren rubber niet voorbij Jaeger. Aan de andere kant kwam Cedrick Andree als winnaar uit de tweestrijd met Tyler Gron.

‘TE MOOI DOEN’

Ook in het middenstuk bleef de brilstand op het scorebord ondanks vijf straffen (drie voor Tilburg en twee voor Hannover). In de derde periode gaven de Indians de equipe rondom gelegenheidsaanvoerder Mikko Virtanen een lesje in effectiviteit. ‘Ze schoten twee keer op doel en scoren twee keer. Dat is teleurstellend want op basis van de kansenverhouding hadden we een overwinning verdiend’, vond Doug Mason.

Zelf vier overtalsituaties hielpen de thuisploeg niet aan het zo vurig gewenste doelpunt. ‘Op de inzet van de jongens kan ik niets aanmerken. Stuk voor stuk hebben ze hard gewerkt. Maar we willen het soms te mooi doen. When you put the puck on net, good things happen’, zelfs bij een keeper als Jaeger’, die volgens de Tilburgse oefenmeester samen met Timo Herden (Saale Bulls Halle) de beste goalie van de Oberliga Nord is.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Ties van Soest

Foto: Romy Mullens