Terug naar Nieuws

Two Day Trip levert máár 3 punten op

Na de ‘Two Day Trip’ nam Trappers 3 punten mee de bus in naar Tilburg. Nadat ze op zondag TecArt Black Dragons in Erfurt met 5-1 versloegen, verloor Trappers met 5-2 in Halle tegen Saale Bulls. Het gebrek aan Tilburgs scorend vermogen en een vlijmscherpe powerplays met hattrick maker Brett Perlini nekte de Tilburgse equipe.

GEFLATTEERD

Hoewel de stand na 20 minuten 3-0 in het voordeel van Saale Bulls uit Halle aangaf, was de eerst periode qua spel meer in verhouding. Na de puckdrop leek Trappers op zoek naar de openingstreffer om dezelfde ‘scoring mood’ als in Erfurt de dag daarvoor door te zetten. Met betere forechecking dan Halle, en iets meer ‘output’ en een schot op de paal, leek Trappers het voortouw in de wedstrijd te nemen. Echter stak daar na dik acht minuten de Poolse duitser, Adam Domogala op aangeven van Thore Weyrauch een stokje voor. Weyrauch schoot met een schot vanaf de blauwe lijn op goal, maar trof daar de stick van Domogala, waardoor de puck in de goal belandde.

Richting het einde van de eerste periode werd Trappers even flink pijn gedaan. Al na 10 seconde powerplay eindigde een ‘Tic-Tac-Toe’ tussen de Fin Tatu Vihavainen, Thomas Merl en de Engelse Canadees Brett Perlini achter Cedrick Andree. Tot overmaat van ramp schoot Thomas Merl, die betrokken was bij de 2-0 de puck tegen de rug van Andree de goal in. Een zure tegengoal met nog twee seconde op de klok voor de eerste theepauze.

ANSCHLUSSTOR

Met dezelfde mindset stapte Trappers net als de eerste periode ook de tweede periode het ijs op. Het spelbeeld bepalen en direct na puckverlies snel de puck weer veroveren zorgde er opnieuw voor dat Trappers weer meer op goal schoot dan de thuisploeg. Het eerste schot op goal eindige op het ijzerwerk. Pas halverwege de tweede periode was het wél raak via het ijzerwerk. Mikko Virtanen die eerder een scoringskans werd ontnomen, mocht vanaf de middenstip aanleggen. Redelijk eenvoudig kreeg hij de goalie op de knieen en schoot de puck via de rechterpaal de goal in. Vervolgens mocht hij daarna direct van zijn goal nagenieten op de strafbank. De 3-1 van Virtanen was overigens de enige goal en dat was te danken aan beide goalies die beiden sterk stonden te keepen.

VLIJMSCHERPE POWERPLAY

In de slotfase van de eerste periode was Brett Perlini al de geniale afmaker in de man-meer-situatie. Ook in de derde periode liet hij van zich horen door de 4-1 (powerplay) en de 5-1 (5 on 3) binnen te schieten. Hoewel Trappers ook zijn best deed, miste het aan echt scorend vermogen. In de slotfase scoorde D’Artagnan Joly de 5-2 na assists van Diego Hofland en Mikko Virtanen. De 963 bezoekers zagen Saale Bulls na 60 minuten als winnaars van het ijs stappen.

AANKOMEND WEEKEND

Aankomende vrijdag speelt Trappers in Hamm tegen de nummer 7, de plaatselijke Eisbären. Op zondag ontvangen ze de Piranhas uit de Noord Duitse kustplaats, Rostock. Voor deze wedstrijd tegen de nummer 8 van de Oberliga Nord zijn nog kaarten te koop.

Foto Justin Hoffmann