Terug naar Nieuws

Drakenjacht succesvol, nu nog Halle

Zondagmorgen rond de klok van 6 uur vertrok Tilburg Trappers voor de tweedaagse reis naar de deelstaten Thüringen en Saksen-Anhalt. De eerste stop de Kartoffelhalle in Erfurt om vervolgens vanavond in Halle de afgelaste wedstrijd in te halen.

Tilburg Trappers wist het eerste deel van de reis naar Noord Oost Duitsland succesvol te voltooien. In Erfurt werd de plaatselijke club van coach Raphael Joly, Black Dragons Erfurt verslagen met 1-5.

Busbenen soepel maken

In de eerste periode van de wedstrijd bleken de plaatselijk Draken en Trappers aan elkaar gewaagd. Trappers wist de busbenen in die periode los te gooien en langzaam op te warmen. Beide teams wisten in deze periode elkaar redelijk in evenwicht te houden en verlieten daarom na 20 minuten met de stand 0-0 het ijs. Het enigste opmerkelijke moment was de video-review om te zien of de wrap-around van Hofland de doellijn helemaal was gepasseerd. Nee dus!

Nummer 5

Na iets meer dan 4 minuten in de tweede periode valt dan de eerste goal. Het is de topscorer van Trappers, Branden Gracel, die Erfurt goalie Nick Vieregge weet te passeren (0-1).  Wanneer Delaney Hessels in de 28e minuut van de wedstrijd de stafbank kan opzoeken voor Tripping, krijgt Black Dragons Erfurt voor het eerst in de wedstrijd powerplay. 8 Seconden voor het einde van deze powerplay weet Carl Zimmermann de puck voorbij Cedrick Andree te krijgen (1-1).

Black Dragons zet vervolgens de druk erop.  Wanneer Mikko Virtanen voor 2 minuten de strafbank moet opzoeken weet Trappers, met een man minder en een uitstekende penalty killing ook dit door te komen. In de 37e minuut kan Ninho Hessels daar, 2 minuten voor ‘hooking’, gaan brommen. Erfurt gaat vol in de aanval en daarvan weet Trappers  voor de viifde maal dit seizoen gebruik te maken. Het is Danny Stempher die, op aangeven van Mikko Virtanen, Trappers ruim 1 minuut later met een shorthanded goal op voorsprong zet (1-2).

Professioneel en zakelijk uitgespeeld

Na bijna 4 minuten in de derde periode te hebben gespeeld kon Kilian van Gorp zijn plaats op de strafbank innemen. Een ongelukkige check werd door team Stripes bestraft met 5 minuten ‘Boarding’. Trappers weet ook deze 5 minuten zonder tegengoals door te komen.  Doug Mason verklaarde tegenover het Brabants Dagblad: “We speelden bijna zeven minuten met een man minder om die 1-2 voorsprong te verdedigen. Die penalty kill was voor mij het beslissende moment.”
In het laatste deel van de wedstrijd weet Trappers, door goals van Delaney Hessels (49), Danny Stempher (55) en Giovanni Vogelaar (58) de eindstand van 1-5 op het scoreboard te zetten.

Tijdens de persconferentie zei Doug Mason blij te zijn met het resultaat. Na de wedstrijd van vrijdag had hij niet zoveel complimenten voor het team en daarover had hij met hen gesproken. Hij had aan beide zijden meer doelkansen verwacht. Hij was blij dat door die shorthanded goal, het team met voorsprong de derde periode was ingegaan. Daardoor zouden kansen komen. Het team had nu de wedstrijd professioneel en zakelijk aangepakt en uitgespeeld.

IN 72 UUR: VOSSEN – DRAKEN – STIEREN

Na de wedstrijd tegen de Vossen uit Duisburg op vrijdagavond, die tegen de Draken uit Erfurt gisteren, wacht vandaag binnen een tijdsbestek van 72 uur de derde game, die tegen de Stieren uit Halle.

Op 5 november werd de wedstrijd tegen Saale Bulls gestaakt vanwege een gat in het ijs. En die wedstrijd wordt vandaag dus ingehaald in Halle. Het team van Doug Mason heeft in Duitsland overnacht en heeft dus als het goed is geen busbenen meer.

Het mee spelen van Alexei Loginov  en Jordy Verkiel is nog twijfelachtig. Van Max Hermens, Jay Huisman, Marvin Timmer, Chay Schults en Ruud Leeuwesteijn was reeds bekend dat zij sowieso niet meedoen in Halle.

Halle staat op moment van schrijven op de achtste plaats in de Tabelle. Na de verloren uitwedstrijd afgelopen vrijdagavond bij IceFighters Leipzig, kondigde coach Marius Riedel aan met onmiddellijke ingang zijn taak neer te leggen. Tot nadere order wordt deze overgenomen door sportief directeur Kai Schmitz en de huidige assistent coach Timo Riihiranta. Gisterenavond boekte Halle een ruime thuisoverwinning op Rostock Piranhas (6-2).

De wedstrijd tegen Saale Bulls Halle begint om 19:00 uur en is ook live te volgen via Sprade TV.