Terug naar Nieuws

TRAPPERS ZET SCORINGMOOD VAN VRIJDAGAVOND NIET DOOR

Eind december declasseerde Tilburg Trappers, Hannover Indians in de Indianenstad. Indians had ondanks de 2-5 in doelpunten geen schijn van kans op de overwinning. Zondagavond, werd deze afgang, voor de Indians voorkomen. Ondanks dat Trappers er vrijdag lustig op los scoorde, lukte dat in Hannover niet. Trappers verloor met 3-1 van Indians.

ACHTERSTAND

Trappers liet de dans leiden door de thuisploeg. In een sfeervol Eisstadion am Pferdeturm bepaalde Hannover Indians hoe de wedstrijd werd gespeeld. Na dik acht minuten spelen, werd de score geopend door Matias Varttinen op aangeven van Christian Hausinger en Branislav Pohanka.

TENDY

De tweede periode stond vooral in het teken van het voorkomen van de tweede tegentreffer en het zoeken naar de aansluitingstreffer. Cedrick Andree stond voortreffelijk te keepen en hield de ene na de andere puck uit zijn goal. Direct na de eerste theepauze moest ie toch zijn meerdere erkennen na een breakaway die via het ijzerwerk (schaats Gio) in de goal eindigde, een offside call zorgde ervoor dat de stand 0-1 bleef. Trappers probeerde hier en daar toch een poging te wagen, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Richting het einde van de tweede periode werden beide teams een straf toebedeeld, ook deze straffen veranderde de tussenstand niet.

GELOPEN RACE

In het slotstuk waar Trappers iets meer hun eigen spel mocht spelen, had Indians toch de overhand. Andree hield continu Trappers in de wedstrijd. Tot het onfortuinlijke moment toen Dennis Palka de puck tegen Giovanni Vogelaar schoot, waardoor de puck de goal in belandde. Tot overmaat van ramp werd een defensieve fout, Trappers fataal. Bij de blauwe lijn werd de puck kwijtgespeeld aan Matias Varttinen die zonder aarzelen afdrukte. De 3-0 van Varttinen was de genadeklap.

In de slotfase schoot Alexei Loginov de 3-1 binnen met een heerlijke one-timer, echter was dit puur voor de statistieken. Na een time-out duurde het te lang voordat Andree naar de kant kon gaan om te wisselen met een veldspeler, waardoor er te weinig tijd overbleef om nog iets te kunnen forceren. Na de buzzer was er nog een opstootje waarbij de nieuwe import, Kaid Oliver betrokken. Oliver had geen kind aan zijn tegenstander.

(BIJNA) UITVERKOCHT HUIS

Aan het begin van komend weekend staat de thuiswedstrijd Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle op het programma. De tribuneplaatsen zijn uitverkocht, maar staanplaatsen zijn nog te koop. Zondag speelt Trappers de belangrijke uitwedstrijd in Essen tegen de plaatselijke Moskitos. Vanuit de supportersclub Tilburg Trappers Fanatic rijdt er sowieso een bus met supporters richting de West-Duitse stad.

Foto: Stefan Zwing