Terug naar Nieuws

Trappers met positieve boost naar Hannover Indians

Terwijl in Tilburg het stof nog neerdwarrelt na de weergaloze overwinning op Hamm afgelopen vrijdag, zitten de jongens van Trappers vandaag alweer vroeg in de bus, op weg naar Hannover. Vanavond staat een uitwedstrijd tegen Hannover Indians op het programma en Tilburg zal ook daar weer willen winnen.

Het wordt de vierde ontmoeting tussen de twee clubs dit seizoen. Opvallend, en voor vanavond ook een hoopvol, feitje: het is tot nu toe steeds het uitspelende team dat wint. In september en oktober kwam Indians op bezoek in Tilburg en beide wedstrijden werden gewonnen door de gasten. Op 29 oktober kwam Trappers zelfs niet eens aan scoren toe: het werd 0-2.

BLIJVEN KNOKKEN

Twee maanden later speelde Tilburg voor het eerst dit seizoen Am Pferdeturm in Hannover en won met 2-5. Doug Mason was toen erg onder de indruk van zijn team, zeker gezien het opvallende verschil in speeloppervlakte (de ijsvloer van Indians is een stuk kleiner dan die in Tilburg). “De trots die we hebben voor elkaar in de kleedkamer, maakte vandaag wéér het verschil,” zei een opgetogen Max Hermens toen over de wedstrijd. “We bleven simpelweg knokken en dat heeft ons wederom winst tegen een topteam opgeleverd.”

Vrijdag nog zei Hermens op SpradeTV, tijdens een flitsinterview na de tweede periode, de werkethiek van zijn team erg te waarderen. Trappers stond na twintig minuten nog met 1-3 achter, in P2 wisten ze het tot 3-3 terug te brengen en in de derde periode maakte Tilburg het spel af en won uiteindelijk met een overtuigende 10-4.

FANTASTISCH TEAM

Doug Mason zei vrijdag dat hij na de eerste periode geen ‘happy man’ was, maar op het eindresultaat is hij uiteraard erg trots. “Het is een fantastisch team en het is ook hartstikke leuk om ze te coachen. Maar af en toe vergeten ze zelf hoe goed ze kunnen zijn.” Gelukkig werden de mannen van Mason vrijdag op tijd wakker en herontdekten ze hun eigen kwaliteiten en talent.

FRUSTRATIES

Hannover Indians speelde afgelopen vrijdag een frustrerende wedstrijd. De kansen waren er, maar ze gingen er niet in. Indians verloor in overtime van Füchse Duisburg met 3-2. Coach Todd Warriner (die zelf nog eens gecoacht is door onze eigen Doug Mason) hoopt daarom vanavond toch een manier te vinden om te winnen van de goede tegenstander die Tilburg Trappers is. “It’s going to be an important game Sunday. They’re a good team, well coached. Our guys are getting a little bit frustrated around the net, but hopefully we’ll find a way to win.”

In de laatste uitwedstrijd van 2023 won Trappers met 2-5 van Hannover Indians. De toenmalige (interim) coach Greg Thomson sprak toen ook van genoeg kansen voor zijn team, maar het niet goed kunnen uitverdedigen op het moment dat Tilburg de aanval maakte. “Ik weet niet wat het is met dit team, waarom we uit wel winnen en thuis niet. Misschien dat ze denken dat ze voor eigen publiek goals moeten maken en daardoor de verdediging uit het oog verliezen?”

GROEN LICHT

De lichten voor Trappers staan op groen vanavond. Met een enorme positieve boost van de wedstrijd van vrijdag op zak, de frustraties van tegenstander Hannover Indians in het vizier en, om met de woorden van Doug Mason te spreken, het is gewoon een fantastisch team!

De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Wouter Sars, Mikko Virtanen, Marvin Timmer, Branden Gracel, Danny Stempher en Chay Schults.

De wedstrijd begint vanavond om 19:00 uur en is live te volgen op SpradeTV.