Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP TIJD WAKKER

Tilburg Trappers  won, met uitzondering van het verlies in overtime bij de Hannover Scorpions, tot nu toe alle wedstrijden in 2024. Zo wonnen ze ook gisterenavond de wedstrijd tegen de Hammer Eisbären met 10-4. Een ruime uitslag op het eind, maar zo leek het er naar 20 minuten zuivere speeltijd niet op. Trappers stond toen achter met 1-3.

EERSTE PERIODE NIET BIJ DE LES

In een bijna uitverkocht Stappegoor (2680 bezoekers) trad Tilburg Trappers tegen de IJSBEREN uit Hamm aan met een team waar 5 aanvallers (Virtanen, Gracel, Sars, Timmer en Stempher) ontbraken. Coach Doug Mason moest daarom weer op allerlei plaatsen zijn lijnen aanpassen. Of het daaraan lag  weten we niet maar Trappers kwam, met goalie Ruud Leeuwesteijn in goal, na bijna 2 minuten op achterstand door een goal van Quirin Stocker 0-1. Vijfentwintig seconden later was het Ties van Soest die zijn elfde goal van het Oberliga seizoen achter goalie Sebastian Wieber in het net wist te werken.
Door een aantal slordigheden in de verdediging werd de eerste periode afgesloten met een stand van 1-3 voor Hamm. De goals van Hamm werden in de 12 en 13 minuut gescoord door Tomas Zuraslev en Moritz Israel.

DONDERSPEECH MASON

In de eerste theepauze had Doug Mason een donderspeech nodig om zijn team op de rails te krijgen. Het leek dat de jongens vergeten waren dat we nog niet zo lang geleden in Hamm klop gekregen hadden met 4-1. We speelde slap en deden niet mee zo vertelde Doug tegen de verslaggever van het Brabants Dagblad.

Het leek erop dat de speech effect had. In de tweede periode trok Trappers de stand gelijk (3-3). Door goals van Max Hermens en Oliver Kaid.

ACHT GOALS IN DE AFSLUITENDE PERIODE

In de tweede theepauze gaf Doug Mason aan dat er nog meer in zat, maar dan moest er wel gewerkt worden.

In de derde periode ging daarom het gas op de Trappers-pedaal. Binnen 6 minuten werd de stand naar 7-3 gebracht door goals van Kaid Oliver (zijn tweede), Giovanni Vogelaar, D’Artagnan Joly en Jonne de Bonth.

Hammer Eisbären coach Casey Fratkin vond het op dat moment zijn goalie te wisselen. Weinig effect had dat niet want 4 minuten nadien stond Trappers op een stand van 9-3, door goals van Jordy Verkiel en de tweede van Jonne de Bonth. 18 Seconden na de goal van de Bonth scoorde Gianluca Balla de vierde goal van Hamm. Het was captain Max Hermens dien met zijn 2e goal van de avond de eindstand op 10-4 bracht.

Coach Doug Mason stelde tevreden vast dat zijn ploeg ondanks de slechte start toch nog goede zaken had gedaan. Het doelsaldo tussen Essen en Trappers was gelijk getrokken. Beiden teams hebben nu een doelsaldo van +39.