Terug naar Nieuws

TRAPPERS WIL FRAAIE TWEEDE PLAATS VASTHOUDEN

De Trappersselectie zal vanavond vastberaden op het ijs staan. Een overwinning betekent immers dat de tweede plaats op de ranglijst vastgehouden wordt. Eenvoudig gaat deze opgave echter niet worden. Tegenstander Hammer Eisbären zal er alles aan doen om de Tilburgse dadendrang te frustreren.

NIET ONDERSCHATTEN

De game die vanavond gespeeld wordt op Stappegoor zal geen eenvoudige worden voor Trappers. Ongetwijfeld zal Doug Mason de laatste onderlinge ontmoeting aanhalen in zijn voorbereidingsbespreking. Die ontmoeting in December in Hamm ging voor de Blauwgelen verassend verloren met 4-1. Deze uitslag stond in schril contrast met de 4-7 winst die eerder het seizoen behaald werd op hetzelfde ijs. De nederlaag betekende ook een einde aan de perfecte winning streak van twaalf games die Tilburg had staan tegen de Eisbären.

Dat Hamm sowieso niet te onderschatten is blijkt wel uit de prestaties van de club dit seizoen. De eerste twee jaargangen in de Oberliga Nord werden op de laatste plaats afgesloten. Afgelopen seizoen werd de gang naar boven ingezet met een negende plaats in de Hauptrunde. De Bären zijn momenteel terug te vinden op de zevende plaats.

Daarmee staan ze in een grote middengroep die grofweg van nummer vier Erfurt tot nummer negen Herne loopt. In punten staat Hamm er nu slechts zes achter op Erfurt. Daarmee kunnen de manschappen van coach Casey Fratkin nog naar boven kijken om te zien of er nog meer in het vat zit deze Hauptrunde. Ongetwijfeld zal ingezet worden op een plaats bij de eerste zes die direct toegang geeft tot de Play-offs. Dit zou aansluiten op de ambitie die begin dit seizoen uitgesproken werd om verder door te groeien.

BLESSURES

Het onderwerp blessures is onder de Trapperssupporters een hot gespreksonderwerp dit seizoen. Meingeen scrolt in de voorbeschouwing waarschijnlijk meteen naar beneden om te zien of de ziekenboeg weer wat leeggestroomd is. Waar een speler terugkeert in de selectie valt er helaas vaak weer andere uit, waardoor de selectie qua blessures niet gespaard blijft dit seizoen.

Vaak blijkt echter dat veel tegenstanders zelf ook met de nodige blessuregevallen te maken hebben. Recente voorbeelden van de Trappers games tegen Scorpions en Halle bevestigen dat. Interim-coach Kai Schmitz van Halle gaf afgelopen dinsdag in de persconferentie aan dat hij momenteel zijn complete eerste aanvallende lijn en de halve tweede lijn mist.

Ook Hamm wordt wat dat betreft niet gespaard. Hun topspeler #14 Benjamin Evanish zit momenteel ook in de lappenmand en wacht een operatie. Hij viel afgelopen zondag uit in de wedstrijd tegen Erfurt, die overigens knap met 5-3 gewonnen werd. Evanish is de topscorer bij de ijsberen met 37 punten (17T/20A). Tegen Tilburg scoorde hij in beide wedstrijden eenmaal. Het Duitse vuurwerk zal nu vooral moeten komen van #24 Daniel Reichert die op 30 punten staat (10T/20A). Ook #29 Christopher Schutz is met 19 punten (12T/7A) gevaarlijk. Schutz heeft eerder dit seizoen ook een operatie ondergaan en staat daarom nu op pas achttien gespeelde games, waardoor zijn aantal van 19 punten netjes is.

Gisteren maakte het bestuur van Hamm bekend dat de spelers Thomas Lichnovsky en Artur Tegkaev per direct de club verlaten. Tegkaev scoorde nog tegen Tilburg eerder dit seizoen.

De volgende spelers doen vanavond nog niet mee: Wouter Sars, Mikko Virtanen, Marvin Timmer en Danny Stempher. Coach Doug Mason geeft verder aan dat de terugkeer van Branden Gracel op het ijs van Stappegoor op dit moment nog twijfelachtig is.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.