Terug naar Nieuws

TRAPPERS WINT OVERTUIGEND VAN STROEVE STIEREN IN HALLE

Na het trotseren van het winterse weer trad Trappers dinsdagavond aan tegen Saale Bulls in Halle. Wat normaal gesproken een uiterst lastige uitwedstrijd is, werd dit keer een fraaie overwinning voor de Tilburgers. In Halle werd het 1-5.

Door Arthur Ottenhof

Wie tijdens de eerste dweilpauze op het scoresheet keek, had een andere tussenstand verwacht. Met dertien om twaalf schoten leken de ploegen meer aan elkaar gewaagd dan de 0-2 tussenstand deed vermoeden. Trappers startte zakelijk en Ruud Leeuwesteijn bleef foutloos.

Voorin konden de Tilburgers juist verschil maken onder leiding van Ties van Soest. Hij luidde met een fraaie solo de 0-1 in en bereidde ook de 0-2 van Jay Huisman knap voor. Halle-goalie Timo Herden had er zichtbaar de pest in dat Saale Bulls de goals zo makkelijk tegen kreeg. Daarna ging storm Ties wat liggen. Halle kon ook in hun powerplays geen concrete vuist maken.

HALLE HAPT

Sergej Stas wilde na eental minuten niet meer delen in de malaise van de thuisploeg. De puck bleef tot tweemaal toe hangen in het voordeel van Halle. Stas leek vastberaden het rubber achter Leeuwesteijn te krijgen — en dat lukte ook. Zo had Saale Bulls de aansluitingstreffer te pakken.

Maar net toen de Bulls dichter bij de 2-2 leek dan Trappers bij een ruimere voorsprong, besloot Jordy Verkiel zowat van de blauwe lijn te vuren: 1-3. De rood-zwarte fans vielen gelijk stil, waar ze vlak daarvoor nog goede hoop hadden. Ook de gebaren van de spelers zelf sprak boekdelen.

De teleurstelling aan thuiszijde nam nog meer toe op het moment dat Max Hermens pijlsnel doel trof: 1-4. Dat deed hij vlak na een uitbraak van de thuisploeg, die op een goal leek te eindigen. Niets bleek minder waar — en Trappers was genadeloos in de counter die daarop volgde. Zo bouwden de manschappen van Doug Mason gestaag aan een ruimere voorsprong. Op deze manier werd een topschutter als Branden Gracel wonderwel niet gemist. De import haakte vanochtend vroeg op het allerlaatste moment af — en stapte daardoor niet de bus in.

VOLWASSEN UITSPELEN

Dat het lang niet altijd makkelijk is tegen Halle, is een understatement. Maar vanavond was het tegendeel waar. Eerder dit seizoen won Saale Bulls thuis al eens met 5-2, wat Trappers exact nadeed in Tilburg. Ditmaal wisten de gasten echter vijf keer te scoren in Halle zelf. Gio Vogelaar kreeg de puck op een presenteerblaadje — nam even kort aan — en schoot met veel precisie achter Herden: 1-5.

De vijfde mokerslag deed definitief de deur dicht voor een Halle-mirakel in de Stierkampfarena. Aan Trappers de schone taak om zonder al te veel kleerscheuren de wedstrijd uit te spelen. Zo kon de Tilburgse equipe een goed vervolg geven aan het zespuntenweekend — en zelfs voor even plek twee overnemen van Moskitos Essen.

Foto Justin Hoffmann - @foto.hoffi on Instagram