Terug naar Nieuws

TRAPPERS HEEFT MIDWEEKSE PUNTEN HARD NODIG

Vandaag reed de spelersbus van Tilburg Trappers voor de derde maal dit seizoen naar Halle. Trappers speelt vanavond tegen Saale Bulls Halle. Hopelijk wordt het ijs in de Sparkassen Eisdom ditmaal geen spelbreker. Om de tweede plaats in het vizier te blijven houden zal winst voor de Blauwgelen belangrijk zijn.

MOOIE FLOW

Tilburg Trappers zit momenteel in een mooie flow. Afgelopen weekend werd er afgesloten met zes punten. De concurrenten op de ranglijst lieten allen punten liggen. Essen dat boven Trappers op de tweede plaats staat bleef zelfs puntloos. De kruiken zitten qua resultaten in een mooie flow. In de laatste negen wedstrijden werden 24 punten behaald.

Begin December was Trappers in een hevige strijd verwikkeld om de derde plaats en bedroeg de achterstand op nummer twee Essen nog tien punten. Inmiddels is deze achterstand als sneeuw voor de zon verdwenen en is het verschil nog twee punten.

Met de topper tegen Essen op 28 januari op het affiche kan Trappers dan over Essen heen wippen naar de tweede plaats. Het is echter wel belangrijk dat de wedstrijden daarvoor ook met een goed resultaat afgesloten worden. Te beginnen vanavond tegen Halle.

STIERKAMPFARENA

Trappers heeft het traditioneel lastig in de Stierkampfarena in Halle. Het is een van de weinige clubs waartegen de Kruiken een negatieve record hebben. In de zestien gespeelde wedstrijden in Halle won Trappers er zeven en gingen er negen verloren. Afgelopen december werd nog met 5-2 verloren. Eenzelfde uitslag stond eerder dit seizoen in Tilburg op het scorebord, in het voordeel van Tilburg.

Nieuw in de arena sinds het laatste bezoek van Trappers is # 19 Georgiy Saakyan. Deze 23-jarige Forward kwam over van Dresdner Eislöwen. Hij heeft inmiddels 9 wedstrijden gespeeld waarin hij 7 punten haalde. Gisteren werd ook bekend dat #88 Victor Knaub is aangetrokken. Geen onbekende voor zowel Trappers als Halle. Knaub speelde in het seizoen 19/20 ook voor de Saale Bulls. Als alle formaliteiten op tijd afgehandeld zijn kan hij vanavond meespelen tegen Trappers. Mocht u nu een déjà vu hebben, dan kan dat kloppen. Knaub’s broer Michael transfereerde naar Hannover Scorpions vlak voor de wedstrijd tegen Tilburg, waardoor hij die wedstrijd mee kon spelen.

FINNEN

De topscorer aan Halle kant is #24 Tatu Vihavianen. De 28-jarige Finse forward speelt inmiddels vier seizoenen voor de Stieren. De eerste drie jaargangen sloot hij af met een respectabel aantal van: 52, 75 en 65 punten. Ook dit seizoen gaat het weer lekker gezien de 47 punten (13T/34A) die momenteel achter zijn naam staan. Daarmee staat hij op de zesde plaats in het spelersklassement, eentje achter Branden Gracel die 52 punten heeft (23T/29A).

Vihavianen is momenteel een van de zeven Finnen die in de Oberliga Nord spelen. Voor Tilburg komt natuurlijk onze Mikko Virtanen uit. Helaas is Mikko op dit moment geblesseerd. Doug Mason roemde hem zondag nog in de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Leipzig. “Best penaltykiller in the league”. Mason hoopt dat hij snel terugkeert evenals de anderen geblesseerden. Verder gaf hij een groot compliment aan zijn overige spelers die ondanks het gemis van de afwezigen toch steeds maar weer de klus klaren.

De volgende Trappers spelen niet mee vanavond: Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Marvin Timmer, Chay Schults en Danny Stempher. En net voor het publicatiemoment van dit artikel krijgen de redactie van coach Doug Mason door dat ook Branden Gracel om 9 uur niet in de bus zal stappen en dus vanavond ook ontbreekt in Halle.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en is te volgen via Sprade TV.