Terug naar Nieuws

ZES PUNTEN WEEKEND EN ZICHT OP PLAATS TWEE

Tilburg Trappers won zondagavond met de hakken over de sloot. KSW Icefighters Leipzig werd  2:15 minuut voor het einde van de wedsstrijd door D’Artagnan Joly zonder punten naar huis gestuurd. Trappers won de wedstrijd met 3-2. Met de winst uit bij Rostock een zes punten weekend. Door het verlies van Moskitos Essen is het gat tussen plaats twee en drie nu 2 punten geworden.

VEEL STRAFFEN VOOR TILBURG

In de eerste periode was het verschil tussen Leipzig en Trappers niet duidelijk. Aan beide zijde waren er kansen maar gescoord werd er niet. Trappers kreeg wel de nodige straffen. Drie keer stonden zij 2 minuten met een man minder op het ijs van Stappegoor, maar door een goede Penalty Killing van Tilburg kon Icefighters niet scoren en kon Trappers met een stand van 0-0 naar de eerste pauze.

In de tweede periode gaf Tilburg Trappers gas en dat resulteerde in de 27e minuut in de 23e goal van Branden Gracel dit seizoen. Het team van Doug Mason kreeg vervolgens nog wel een aantal kansen maar wist deze niet te verzilveren. Dat kwam Trappers bijna zuur te staan toen Leipzig aanvaller Manuel Nix op weg naar Cedrick Andree onregelmatig werd gehinderd en het gestreepte kwartet een penalty shot toekende aan IceFighters. De Trappers goalie stopte het penalty shot van Manuel Nix, zodat Trappers toch met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in kon.

DART SCOORT WEER EEN GAMEWINNING GOAL

Kort na het hervatten wist Jordy Verkiel de stand op 2-0 te brengen. De goal werd eerst goedgekeurd, vervolgens afgekeurd, maar uiteindelijk toch gegeven na overleg van de arbitraal kwartet. De wedstrijd leek daardoor beslist maar amper 89 seconden later wist Ian Farrell uit de powerplay, Delaney Hessels op de strafbank, de marge weer op één te brengen (2-1).

IceFighters kreeg het momentum en dat resulteerde in de 53e minuut in de gelijkmaker door Roberto Geiseler (2-2). Even later wankelde Trappers nadrukkelijk door wederom een straf, dit keer voor een man teveel op het ijs. Ook dit euvel wist Trappers te doorstaan.  Leipzig kreeg amper 1 minuut nadat Trappers weer compleet was een straf voor interference. Uit de toegekende powerplaysituatie wist Joly binnen 1 minuut voor de vijfde keer dit seizoen de gamewinning goal te scoren.

In de derby van Noordrijn-Westfalen tussen de ESC Wohnbau Moskitos Essen en Herner EV Miners  verloor Essen thuis met 3-4. Hierdoor is het verschil tussen de plaats 2 van Essen en plaats 3 van Trappers nog maar 2 punten.