Terug naar Nieuws

Dooien of vriezen: van Icefighters wil Tilburg niet verliezen!

Na een week vol vrieskou is de dooi ingetreden; de grootste vijand van het ijs. Maar daar maakt Trappers zich vandaag niet druk om, want zij krijgen die andere Icefighters op bezoek.

De ploeg uit Leipzig is bezig met een waanzinnige comeback in de competitie en dus zal het vanavond spannend worden op Stappegoor. Het kan dooien, het kan vriezen, maar Trappers wil zeker niet verliezen!

Op dit moment staat Icefighters op de zevende plaats in het klassement. Een knappe prestatie voor de ploeg uit Leipzig, dat dit seizoen aan de competitie begon met twaalf nederlagen op rij. De laatste keer dat Trappers en Icefighters elkaar troffen, bleek echter een soort van kantelpunt. Ondanks dat Tilburg toen met 3-4 won (in overtime), herpakte het team van Frank Fischöder zich en wisten ze geduchte tegenstanders als Black Dragons Erfurt en Hannover Scorpions te verslaan. Afgelopen vrijdag won Leipzig, nadat ze halverwege de wedstrijd nog met 1-3 achter stonden, ook van Hammer Eisbären met 5-3.

HOED AF

Trappers won vrijdag in Rostock met 4-1. Coach Doug Mason gaf in de persconferentie nog eens een groot compliment aan zijn team. “Ik neem mijn hoed af voor het team. Elke wedstrijd ontbreken er weer vijf of zes spelers, maar ze blijven hun spel goed spelen. Ik had het zelf niet direct verwacht, dat een team waarin zoveel topspelers ontbreken, toch nog kan blijven winnen. Ik ben daar erg trots op!”

SNETSE

De wedstrijd tegen Icefighters Leipzig vanavond heeft ten opzichte van de laatste keer dat de twee tegen elkaar speelden een groot verschil: een 1 meter en 85 cm groot verschil om precies te zijn: Brad Snetsinger. De Duitse Canadees speelde aan het begin van het seizoen nog bij Hannover Scorpions, maar daar werd zijn proefcontract niet verlengd. Voor Leipzig heeft hij, in de dertien wedstrijden die hij sindsdien in actie is gekomen voor Icefighters, al vier goals en vier assists op zijn naam staan.

Snetsinger speelde al eerder voor Leipzig. In seizoen 2015-2016 scoorde hij in totaal 113 punten (40 goals en 73 assists); een seizoensrecord dat geen enkele andere speler van Leipzig behaald heeft. Of de 36-jarige aanvaller eenzelfde goalenkanon is dit seizoen, moet nog blijken, maar bij de club is ‘Snetse’ in ieder geval met open armen verwelkomd.

BOYS WILL BE BOYS

Op 19 november speelde Trappers voor de tweede keer in Leipzig tegen Icefighters. Zoals gezegd won Tilburg met 3-4 in overtime, maar de sfeer van de wedstrijd werd in de laatste periode op het ijs enigszins grimmig. De handschoenen gingen uit en pittige checks werden uitgedeeld. Wat doet dat eigenlijk met de coach op dat moment? “Je moet dan gewoon heel erg rustig blijven,” zegt Doug Mason. “Boys will be boys en op dat moment kan je er niets aan veranderen. Ik heb toen wel in de rust gezegd dat ze de emoties nu moesten negeren, want het gaat uiteindelijk om de winst. Dat is het enige dat je ze als coach op dat moment kunt meegeven.” Hopelijk zal Trappers vanavond ook het hoofd koel weten te houden en zo de Icefighters rücksichtslos zonder punten naar huis sturen!

De volgende spelers doen niet mee vanavond: Alexei Loginov, Mikko Virtanen, Danny Stempher, Marvin Timmer en Chay Schults.

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.