Terug naar Nieuws

TRAPPERS OVERTUIGT NIET MAAR WINT WEL

Tilburg Trappers speelde vrijdagavond lange tijd zeker niet het ijshockey dat het voor ogen had. Toch won de equipe van coach Doug Mason wel van Rostock Piranhas (1-4).

Wie vooraf had ingezet op een zege van Rostock had veel geld kunnen verdienen. De ploeg uit de stad aan de Oostzee won slechts twee van de voorgaande 25 onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen. Het doelsaldo van 149 doelpunten vóór en 51 tegen benadrukte de Tilburgse suprematie. ‘We hebben 50 minuten goed gespeeld, maar twee persoonlijke fouten kostten ons de kop. Dat is zeer teleurstellend’, sprak Piranhas oefenmeester Lenny Soccio na afloop.

BREEKPUNT

Hét breekpunt in het duel tussen de nummer 10 en 3 in de Oberliga Nord was volgens Doug Mason de 1-2, veertien minuten voor tijd. ‘Bjorn (Borgman) schiet de puck natuurlijk prachtig binnen, maar het voorbereidende werk van Jay Huisman was misschien nog wel mooier. Zijn stickhandling was geweldig. Hij behield het overzicht en leverde een perfecte pass af op Bjorn’, stak de ervaren trainer de loftrompet over de pas 21-jarige forward.

Over de eerste en vooral tweede periode was Mason minder tevreden. ‘In het eerste deel waren de verhouding fiftyfifty, maar na de pauze speelden we niet goed en was Rostock de bovenliggende partij. Vlak voor de 1-1 van Ties (van Soest) kregen zij een break-away die Cedrick (Andree) knap met zijn legguard redt. Daar kwamen we heel goed weg.’

MOKERSLAG

In de derde periode deelde de geelblauwe brigade meer en meer de lakens uit. In de jacht op de 2-2 schaatste de thuisploeg zichzelf negen minuten voor tijd voorbij. Max Hermens onderschepte de puck en zette D’Artagnan Joly aan het werk. Met Branden Gracel en diezelfde Hermens aan zijn zijde creëerde Trappers nummer 29 een 3-op-1 situatie. Waar iedereen een pass verwachtte, prikte Joly het bevroren rubber met akelige precisie over de vanghand van Rostock goalie Lucas Di Berado in de rechterbovenhoek: 1-3.

De zevende treffer in de laatste zeven wedstrijden van de boomlange right winger bleek de mokerslag voor de moegestreden Roofvissen. In een alles of niets poging wisselde Lenny Soccio zijn doelman nog in voor een zesde veldspeler, maar het mocht niet baten. Man of the Match aan Tilburgse zijde, Ties van Soest, strooide in de slotminuut met een empty netter nog wat extra zout in de Rostocker wonden.

TWEEDE PLEK

Dankzij de eigen overwinning én de 3-2 nederlaag van Essen in Erfurt krijgt Trappers de tweede plaats in de Oberliga Nord weer in het vizier. Het verschil met de Moskitos bedraagt 5 punten met nog dertien wedstrijden te gaan. Toch liet coach Doug Mason zich na afloop niet verleiden (te) ver vooruit te kijken. ‘Ik neem mijn pet af voor de jongens. Ondanks de blessuregolf waarmee we sinds begin december te kampen hebben, slagen we erin goede resultaten neer te zetten. Dat is bijzonder knap.’

Zondagavond (aanvang 18.00 uur) ontvangt Tilburg in het eigen IJssportcentrum Stappegoor KSW Icefighters Leipzig. Na een desastreuze competitiestart met elf opeenvolgende nederlagen hebben de troepen van trainer Frank Fischöder de weg naar boven weer gevonden. In de laatste 15 duels verzamelde men maar liefst 36 punten waardoor de blauw-witte formatie inmiddels plaats 7 in handen heeft.

Foto Rainier van Raak