Terug naar Nieuws

TRAPPERS HEEFT VOLLE BUIT NODIG IN AANLOOP NAAR DE TOPPER

Vanavond mag Tilburg Trappers in een uitverkocht Stappegoor laten zien dat er in Tilburg niets te halen valt. Met Saale Bulls Halle komt er een tegenstander op bezoek die we de laatste weken al vaker troffen. Trappers zal de punten hard nodig hebben om de tweede plaats in het zicht te houden richting de topper van komende zondag tegen Essen.

OUDE BEKENDE

Inmiddels zullen The Deer en The Bulls elkaar wel kennen. Het is vanavond immers de derde ontmoeting in drie weken tijd. De laatste dateert nog maar van elf dagen geleden. Daar heeft men in Tilburg fijne herinneringen aan na de overtuigende 1-5 overwinning. Het getal vijf lijkt sowieso de sleutel tot de overwinning te zijn. Alle drie de voorgaande ontmoetingen scoorde het winnende team vijfmaal.

SPANNENDE COMPETITIE

Halle staat met 55 punten momenteel de zesde plaats in op de ranglijst. Het gat naar Tilburg lijkt met vijftien punten onoverbrugbaar. Trappers heeft wel een game meer gespeeld. Nummer vier Erfurt heeft slecht twee punten meer dan de Stieren. Maar aan de andere kant moet Halle ook met meer dan een schuin oog naar beneden kijken. De zevende plaats die verplicht tot deelname aan de Pre Play-offs, is ook akelig dichtbij. Leipzig staat op drie punten kort achter Halle en heeft de vorm te pakken.

SCOREND VERMOGEN

Oude bekende #88 Victor Knaub deed tegen afgelopen keer tegen Trappers voor het eerst mee. Inmiddels heeft hij na drie wedstrijden zijn draai aardig gevonden. Afgelopen zondag scoorde hij tegen Rostock en gaf hij ook driemaal een assist. Knaub die bekend staat om het warm houden van de strafbank heeft deze de afgelopen wedstrijden nog niet opgezocht.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd is Topscorer #24 Tatu Vihavianen met 51 punten (14T/51A) weer terug op het ijs. Nummer twee op de lijst Patrick Schmidt speelde niet mee tegen Rostock en is mogelijk nog afwezig tegen Trappers. #11 Brett Perlini, de enige Britse speler in de Oberliga Nord is ook gevaarlijk met 44 punten (21T/23A). Perlini scoorde in de uitgestelde uitwedstrijd nog driemaal tegen Trappers.

Sowieso moeten de Kruiken de verdediging goed gesloten houden daar Halle (143) na Scorpions (152) het meeste gescoord heeft in de Oberliga Nord. Tilburg staat in deze statistiek op de derde plaats met 140 treffers. Halle gaat van alle teams het meest efficiënt om met zijn kansen. Liefst 13,4 procent van alle doelpogingen is raak. Trappers staat wat dat betreft op de zesde plaats met 10,64 procent. Maar goed Halle zal ook aan de bak moeten, want de Blauwgelen scoorden in de laatste drie thuiswedstrijden liefst 26 doelpunten.

Bij Trappers spelen: Wouter Sars, Mikko Virtanen, Mavin Timmer en Danny Stempher niet mee vanavond.

De wedstrijd in een bomvol Stappegoor begint om 20.00 uur. Er zijn nog een aantal staanplaatsen aan de boarding beschikbaar.