Terug naar Nieuws

TRAPPERS OMZEILT LASTIGE HALLENSE KLIP

Resultaat en attractief ijshockey gingen vrijdagavond weer eens hand in hand in IJssportcentrum Stappegoor. Na de nederlaag tegen Hannover Indians rechtten de Tilburgers de rug en wonnen verdiend, na verlenging, met 2-1 van Saale Bulls Halle.

Twee dagen voor de kraker tegen Moskitos Essen was de tweestrijd met Halle een lastige generale repetitie. ‘Al met al een prima overwinning’, concludeerde Max Hermens. ‘Natuurlijk had ik graag drie punten gehad, maar dat is niet zo eenvoudig. Zij staan te laag als je kijkt naar het spelersmateriaal dat ze tot hun beschikking hebben.’

GRILLIG

Waar Trappers de overwinningen met de regelmaat van de klok aaneen rijgt, is de prestatiecurve van de bezoekers juist bijzonder grillig. Slechts de helft van de acht gespeelde wedstrijden in 2024 leverde een zege op. Het is het verhaal van het seizoen in een notendop voor de ploeg uit Saksen-Anhalt. De Stieren zijn op bepaalde dagen tot grootse dingen in staat, maar zakken op andere momenten collectief door het ijs.

Hoewel coach Kai Schmitz zich regelmatig het hoofd breekt waarom het contrast zo groot is, weigert hij bij de pakken neer te gaan zitten. ‘Uiteraard kijk ik met een schuin oog naar de ploegen onder ons, maar de vierde plaats en thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs is ons doel. Daarom ben ik tevreden met het gewonnen punt hier vanavond. Tilburg was veertig minuten lang de betere. In de derde periode heb ik de lijnen wat aangepast en kwamen we nog langszij. Die lijn moeten we zondagavond tegen een rechtstreekse concurrent (Hannover Indians) doortrekken.

MOORDEND TEMPO

Zelden was er in de openingsperiode een moment waarop de 38 acteurs en de ruim 2800 toeschouwers naar adem konden happen. Tilburg tegen Halle was een intense strijd die in een moordend tempo werd afgewerkt. Natuurlijk waren er schoonheidsfoutjes te zien, maar die maakten het duel nog meeslepender. Vanaf de openingsface-off liet Trappers zien dat de 3-1 nederlaag zondag in Hannover slechts als incident moet worden beschouwd.

Dat er slechts één treffer (Branden Gracel) viel in de eerste periode mocht een wonder worden genoemd, al waren de prestaties van Ruud Leeuwesteijn en Timo Herden hier zeker ook debet aan. Beide goalies staken in een blakende vorm. ‘Het begin was geweldig. Dit zijn heerlijke wedstrijden om te spelen. Zeker in een atmosfeer als deze’, aldus Max Hermens.

BEFREIUNGSSCHLAG

Het middenstuk was een herhaling van zetten. Ties van Soest (in de rebound na een inzet van Jay Huisman), Jordy Verkiel (schot op de lat vanaf de blauwe lijn) en Kaid Oliver (na vernuftig passje van Jonne de Bonth) kregen uitstekende mogelijkheden, maar allen verzuimden Trappers al vroeg in veilige haven te brengen. ‘I really liked our play tonight. We had lots of good chances. But give their goalie credit. He made a lot of timely good saves’, analyseerde Branden Gracel de prestaties van zijn ploeg.

Het aanvalsspel van de bezoekers miste de verrassing en het raffinement om het de blauwgele brigade echt lastig te maken. Des te verrassender was het dat Halle elf minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Een ‘Befreiungsschlag’ van Thomas Merl bereikte Brett Perlini die Kilian van Gorp omspeelde en Ruud Leeuwesteijn met een backhander het nakijken gaf: 1-1.

WEDEROM VERLENGING

Voor de derde keer dit seizoen kregen de toeschouwers in Stappegoor een overtime voorgeschoteld. En net als eerder tegen Herner EV Miners en Moskitos Essen stapten de manschappen onder leiding van Doug Mason als overwinnaar van ijs. Met een man meer op het ijs bediende Max Hermens zijn maatje Branden Gracel op maat. De weer herstelde Canadees tikte bij de tweede paal zijn vierentwintigste treffer van het seizoen tegen de netten.

‘We knew it was going to be hard. That’s a great team we played. We pushed hard in the third after the equalizer but weren’t able to win it in regulation. Getting the extra point in overtime was a big one for us’, sprak de matchwinnaar, die en passant ook vooruitkeek naar de ontmoeting van zondag in Essen. ‘These game are huge in this playoff race. We have to make sure we’re ready and get the three points.’

Foto: Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Ruud Leeuwesteijn

Foto Romy Mullens