Terug naar Nieuws

Make or break tegen Moskitos Essen

Make it or break it, hit or miss, all or nothing. De Engelse taal heeft ontelbare frases die van toepassing zouden kunnen zijn op de wedstrijd van vanavond: Moskitos Essen versus Tilburg Trappers. Met een doelsaldoverschil van slechts één in het voordeel van Trappers, maar met een gespeelde wedstrijd minder dan de Muggen, móet Tilburg vanavond winnen in Essen om zo de tweede plaats in het klassement te behouden.

De eerste plek in het klassement is uit het zicht verdwenen: Hannover Scorpions staat met 81 punten fier bovenaan. Dus is het van belang te focussen op die tweede plaats. Vrijdag won Trappers in overtime met 2-1 van Saale Bulls Halle. Een belangrijke overwinning, wist Branden Gracel direct na afloop, want: “these games are huge in this play-off race!” Over de wedstrijd van vanavond was hij dan ook duidelijk: “We have to make sure we’re ready and get the three points!”

PHYSICAL STUFF

Op Tweede Kerstdag kwam het in Tilburg ook aan op verlenging, tegen Moskitos Essen. Ook toen won Trappers. Coach Danny Albrecht zei toen dat zijn team met name in de eerste periode overvallen werd door die ‘readiness’ van Trappers: “Tilburg came out pretty hard and our guys weren’t expecting the physical stuff.”

Wat Moskitos vast ook niet verwacht had, afgelopen vrijdag, was binnen een kwartier spelen al met 4-0 achter te staan in hun wedstrijd tegen Hannover Scorpions. Ondanks dat Essen nog wat tegengas kon geven in de tweede en derde periode, won Scorpions met 6-3. “Dit hebben we verdiend verloren,” zei Albrecht vrijdagavond.

RYAN DEL MONTE

Sinds de laatste wedstrijd tegen Essen, is de Muggenploeg versterkt met de 20-jarige Ryan Del Monte. De in Freiburg geboren aanvaller deed in zijn jeugd veel ervaring op in Canada, kwam voor Duitsland uit in het nationale U20-team en in seizoen 2020/2021 werd hij door EHC Freiburg uitgeleend aan de toen ook al in Oberliga speelde Hannover Indians. Kortom, Del Monte heeft al wat Oberliga-ervaring opgedaan. Danny Albrecht: “Hij kan goed schieten, is handig met zijn handen en ik weet zeker dat zijn spel ons verder kan helpen.”

BÖSE BUBE

Handige handen of niet, de belangrijkste spelers waar Trappers voor uit zal moeten kijken, blijft natuurlijk het Letse duo Elvijs Biezais en Sandis Zolmanis, In het spelersklassement staan beide heren bovenaan met 64 en 60 punten. Voor Trappers scoort Branden Gracel het hoogst; we zien hem terug op de vierde plek met 53 punten. Overigens staat Zolmanis op precies dezelfde plaats genoteerd in dat andere spelersklassement, die van de ‘böse Buben’: met 66 strafminuten staat hij ook hier op plaats twee.

PATIENCE & PRESSURE

Nu is de vraag, wat wordt het vanavond? Now or never, conquer or falter, nunc aut nunquam… Doug Mason zal zijn troepen ongetwijfeld het belang van de wedstrijd inpeperen, maar afgelopen vrijdag kon de coach niet anders dan tevreden terugkijken naar het spel van Trappers. “The balance between patience and pressure was very, very strong tonight!” Samengevat… Trappers moet de juiste balans vinden, ze verrassen met ‘physical stuff’ en het belangrijkste: die drie punten mee naar huis nemen!

Namens de sponsoren van Tilburg Trappers en de Tilburgse supportersvereniging rijden er twee bussen naar Essen om Trappers live aan te moedigen. Ook zullen er met eigen vervoer vermoedelijk nog een aantal Trapperssupporters hun weg naar de Eissporthalle Essen-West weten te vinden.

De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Wouter Sars, Marvin Timmer, Mikko Virtanen en Danny Stempher.

De wedstrijd begint vanavond om 18:30 uur en is live te volgen via Sprade TV.