Terug naar Nieuws

TRAPPERS SLEEPT ZWAARBEVOCHTEN ZEGE UIT HET VUUR IN HERFORD

De Tilburgse manschappen hadden het vrijdagavond bij tijd en wijle lastig tegen hekkensluiter Herford. Toch stopte de ploeg drie punten in de tas — met dezelfde uitslag als eerder dit seizoen: 2-3.

Door Arthur Ottenhof

Trappers ging vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter Herford. Eerder had het hier al 2-3 gewonnen — en recent won het in Tilburg zelfs met ruime cijfers (9-1). Daarom moesten de gasten nu wederom hun favorietenrol zien waar te maken. Dat leek ook met gemak te lukken toen Danny Stempher al binnen twee minuten raak schoot: 0-1. Toch lieten de Ice Dragons zich ditmaal niet zomaar naar de slachtbank leiden.

Trappers bleef lang steken op 0-1 en Herford bleef brutaal aanvallen. Dat leidde zelfs tot een gelijkmaker toen Andre Gerartz in powerplaypositie vogelvrij stond. Via simpel maar doelgericht samenspel kwam de puck voor Gerartz’ neus terecht — die makkelijk kon binnentikken. Zo moest Trappers even pas op de plaats nemen, wat hun favorietenrol betrof.

VOGEL & ANDREE

Na de eerste dweil was het vooral tijd voor Kieren Vogel en Cedrick Andree om zich te onderscheiden. Zo nu en dan stond het vizier van de desbetreffende aanvallers niet op scherp. Maar even zo vaak waren het de goalies die simpelweg goed stonden opgesteld. Ze lieten geen enkel schot promoveren tot een goal.

Zowel Herford als de Tilburgse gasten kwamen een aantal keer goed weg. Het aantal schoten was veelzeggend: in de eerste periode stond het 10 tegen 10 — en in de tweede 11 tegen 11. Beide ploegen lieten voorlopig in het midden wie er met de winst vandoor zou gaan.

ZWETEN & BINNEN SLEPEN

Halverwege de laatste periode leek Trappers orde op zaken te stellen via goalgetter Branden Gracel. Hij was er als de kippen bij om de voorsprong weer op het scorebord te zetten: 1-2. Toch wilde die definitieve beslissing maar niet vallen, waardoor de voorsprong krap bleef. Totdat Diego Hofland een fraaie vooractie in huis had. Zijn inzet stuitte in eerste instantie nog op goalie Vogel, maar de handelingssnelheid van Mikko Virtanen liet hem niet in de steek: 1-3.

De thuisploeg had nu niets meer te verliezen. En dat bleek ook uit de razendsnelle tweede treffer van de Ice Dragons. Amper dertig seconden na de goal van de Fin in Tilburgse dienst scoorde Gerartz zijn tweede van de avond. Ze zetten nog wel druk op de Kruikse ketel, maar onder leiding van een ervaren man als Kilian van Gorp trok Trappers de winst toch nog over de streep. Goalie Andree kwam hem na de laatste buzzer veelzeggend met open armen tegemoet, om zijn verdedigende skills te prijzen.

Foto: Jürgen Feyerdragon