Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP BEZOEK BIJ LIEVELINGSTEGENSTANDER

Vanavond gaat Tilburg Trappers op bezoek bij Herforder EV. Een tegenstander die ons goed gezind is. De Blauwgelen hebben nog nooit verloren van de Ice Dragons. Hopelijk kan Trappers vanavond vlammen tegen Herford en met een overwinning in de tas naar de topper van zondag thuis tegen Essen uitkijken.

GELUKKIG HEBBEN WE TIES NOG

Net als eerder tegen Hannover Scorpions speelt Trappers vanavond al de derde wedstrijd van dit seizoen tegen Herforder EV. Het grote verschil met Scorpions is dat de Tilburgers tegen Herford wel een goede balans hebben. De vorige onderlinge partij bracht Trappers op dinsdag 7 november een eclatante 9-1 overwinning. In dat duel raakten onder andere Branden Gracel en Reno De Hondt geblesseerd. Mede daardoor moet Doug Mason voorin voortdurend puzzelen met de lijnen.

Maar gelukkig hebben we altijd nog Ties van Soest. In de match tegen de Ijsdraken scoorde van Soest driemaal. Het waren zijn eerste drie treffers van dit seizoen. Hij was daar achteraf wel blij mee, ondanks dat het hem een kratje bier kostte. De maker van een hattrick moet immers een kratje doneren aan het team. Afgelopen zondag scoorde Ties ook tweemaal tegen Leipzig, waaronder de GWG in de 63ste minuut.

LAATSTE PLAATS

Het duel van vanavond vindt plaats in de Eishalle Im kleine Felde in Herford. Waarschijnlijk zal het er niet al te druk zijn. Herforder EV heeft met iets meer als 700 toeschouwers per wedstrijd het laagste gemiddelde in Noord. Ter vergelijking: Hannover Indians heeft met ruim 2800 toeschouwers het hoogste aantal. Tilburg is een mooie tweede met een gemiddelde van 2000.

De mensen in Herford worden dit seizoen niet echt verwend. Op 1 oktober won Herforder EV zijn thuiswedstrijd tegen Duisburg met 12-2! Het laatste punt tot nu toe dit seizoen werd vijf dagen later behaald met een 4-3 overtime overwinning bij Erfurt. Daarna volgde 12 opeenvolgende nederlagen, waaronder twee tegen Tilburg. Daarmee neemt Herford inmiddels de laatste plaats in op de ranglijst.

VIER IMPORTS

In Herford begon men aan het seizoen met vier imports. De letten Begovs en Maslovskis en de Canadezen DeNoble en Hutt. Killian Hutt begon deze jaargang aan zijn zevende seizoen als Ijsdraak. Opvallend is dat hij in het seizoen 18/19 in 32 games nog 132 punten haalde (49T/83A). Dit deed hij wel in de Regionalliga. Eind oktober echter vertrok de geliefde Hutt tot verassing van de club terug naar zijn thuisland. Twee weken later werd de Fin #15 Joonas Riekinnen vastgelegd, wat het aantal imports weer op vier brengt.

Voorlopig hoeft coach Risto Kurkinen echter geen keuze te maken welke drie imports hij op het wedstrijdformulier zet. Canadees Logan DeNoble is na 12 games geblesseerd geraakt. Hij was daarvoor goed op dreef met 12 punten (8T/4A). Door het uitvallen van DeNoble kwam de komst van Riekinnen niet ongelegen om het scorende vermogen op pijl te houden. In de praktijk is daar nog niet veel van terecht gekomen. Riekinnen stond tweemaal op het ijs en haalde in beide partijen geen punt. Topscorer aan Herforder kant is momenteel Rustams Begovs met 20 punten (9T/11A).

De ziekenboeg van het team van Doug Mason is jammer genoeg nog steeds goed gevuld. De volgende spelers ontbreken in Herford: #81 Max.Hermens, #41 Jay Huisman, #29 D’Artagnan Joly, #7 Alexei Loginov en #33 Ruud Leeuwesteijn

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via SpradeTV.