Terug naar Nieuws

TERUGREIS PRETTIGER! WINST EN TWEE PUNTEN BIJSCHRIJVEN

Tilburg Trappers stapte, met slechts 2 goalies, 10 aanvallers en 7 verdedigers, zondagmorgen rond half acht in de bus naar Leipzig om het voor de tweede keer dit seizoen op te nemen tegen KSW Icefighters Leipzig.

In Tilburg waren achter gebleven, Reno de Hondt, Branden Gracel, Max Hermens en D’Artagnan Joly. In september won Trappers in de oude Messestadt met 1-4 en dat succes zouden de Geelblauwen zondagavond zeker en vast willen herhalen! De wedstrijd eindigde na 63:10 minuten met een stand van 3-4.

BUSBENEN

In de eerste 10 minuten van de eerste periode leek het dat de lange reis naar Leipzig bij een aantal spelers in de benen was gaan zitten. Cedrick Andree wist echter met een aantal fraaie reddingen de brilstand op het scorebord te houden. Icefighters wist wel van de busbenen gebruik te maken en in de 9e minuut scoorde Schumacher de 1-0. Trappers wist tot dat moment geen enkel schot op de Leipziger goalie Hoffmann af te vuren. Na het doelpunt kwam Trappers beter in zijn spel en 29 seconden voor de eerste theepauze wist Kilian van Gorp uit een powerplay situatie de puck achter Eric Hoffmann te krijgen (1-1).

ROMMELIGE TWEEDE PERIODE

De tweede periode was 37 seconden oud toen Ties van Soest de goalie ook wist te verschalken en Tilburg op voorsprong te brengen. In de 7e minuut werd er foutief gewisseld (6 man op het ijs) en kon Trappers naar de strafbank. Het was Ian Farrell die van de powerplay situatie gebruik wist te maken en Cedrick passeerde (2-2).

Kort na de gelijkmaker werd het grimmig op het ijs. Met 2 Tilburgers en 1 Leipziger op de strafbank werd Ties van Soest, dusdanig gecheckt dat de boosdoener Roberto Geiseler met een matchpenalty op zak kon gaan douchen. Ties kon gelukkig verder.

VEERKRACHT

In de derde periode kon Jay Huisman vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Niet vanwege een straf maar doordat hij dusdanig gecheckt werd dat hij niet verder kon spelen. Dan in de 55 minuut, geheel uit het niets viel het doelpunt van Marvin Timmer. Marvin schoot op goal en Eric Hoffmann kon de puck niet goed verwerken (2-3). Vervolgens was het billenknijpen. Icefighters toonde veerkracht en voerde de druk op. Cedrick pareerde de meeste op hem afgevuurde schoten. Toen met nog amper 2 minuten te gaan Hoffmann van het ijs ging en een zesde speler voor Icefighters op het ijs kwam was het na 15 seconden wel raak en werd de gelijkmaker door André Schietzold gescoord.

DE WINNENDE

In overtime waren er aan beide zijden kansen, maar was het Ties van Soest die zijn tweede van de avond scoorde en twee punten mee de bus in kon nemen naar Tilburg. Tijdens de persconferentie zei coach Doug Mason dat de terugreis daardoor een stukje prettiger zou worden.