Terug naar Nieuws

Bitterzoete nasmaak moet weggespeeld worden in Leipzig

Wat nou de wonden likken? Wat nou bijkomen van een intensieve wedstrijd? Nee, Trappers gaat door! En dus stapt het Tilburgse team gewoon weer in de bus naar Leipzig vandaag om het voor de tweede keer dit seizoen op te nemen tegen KSW Icefighters Leipzig. In september won Trappers in de oude Messestadt met 1-4 en dat succes willen de Geelblauwen vanavond zeker en vast herhalen!

Enkele weken geleden sprak Leipzigcoach Frank Fischöder de wijze woorden “als je geen doelpunten maakt, kun je ook niet winnen.” Icefighters heeft dit seizoen duidelijk moeite met de puck in het net krijgen dit seizoen. “En hoewel er belangrijke spelers ontbreken, dan zijn er nog steeds meer dan vijftien spelers beschikbaar om hun missie uit te voeren,” voegde de enigszins teleurgestelde coach daar aan toe.

Dat was enkele weken geleden. Inmiddels maakt Icefighters zich op voor de zestiende wedstrijd dit seizoen. Tot twee weken geleden stond Leipzig nog op nul punten: geen enkele keer gewonnen of gelijkgespeeld. Tot vrijdag 3 november: tegen Hannover Indians won Leipzig met 5-0! En ook toen kampte Fischöders team met een flink aantal geblesseerden. Het verschil zat ‘m in die net aangetrokken vierde import: Kyle Gibbons. Hij scoorde goals nummer drie, vier en vijf.

KYLE GIBBONS

Gibbons is geen onbekende naam voor Trappers. De Amerikaanse forward draait al heel wat jaartjes mee in de Duitse Oberliga en is dit seizoen speciaal voor Leipzig teruggekomen naar Duitsland vanuit Italië. Hij speelde eerder onder andere voor Deggendorfer SC, Füchse Duisburg, Starbulls Rosenheim én Hannover Indians. In vijf jaar Oberliga speelde hij tot dit seizoen in totaal 226 wedstrijden en verzamelde hij 348 punten.

GELUK & DISCIPLINE

Overigens heeft Leipzig vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd gewonnen. In Herne werd het 1-3 (twee powerplaygoals en een emptynetter) en dus staan de Icefighters niet meer op de onderste plaats in het klassement en zijn ze Herforder EV met één puntje verschil voorbijgekropen. “Patrick Glatzel heeft ons goed in de wedstrijd gehouden in de tweede periode, maar in de laatste periode stond het geluk weer aan onze zijde en konden we de wedstrijd gedisciplineerd uitspelen,” aldus Fischöder.

LUKE VOLKMANN

Vanavond ontbreken wederom een aantal grote namen bij Leipzig: verdedigers Janis Hübner en Connor Hannon en forwards Michael Burns, Florian Eichelkraut en Moritz Miguez spelen niet mee. Ook Maximilian Schaludek zal niet op het ijs verschijnen: de verdediger is ontevreden met hoe het seizoen voor hem verloopt en “wil niet meer”. Hij vertrekt dus bij Icefighters Leipzig. Voor hem in de plaats zal vanavond de 23-jarige Luke Volkmann zijn debuut bij Icefighters maken. Hij begon dit seizoen bij Heilbronner Falken (en maakte er drie goals en twee assists in negen wedstrijden). Heilbronn is nu actief in Oberliga Süd, maar Volkmann speelde afgelopen twee seizoenen met de Falken in de DEL2-competitie.

BITTERZOET

Trappers zal extra gebrand om de bitterzoete nasmaak van afgelopen vrijdag weg te willen spelen vanavond. Zoet, want, zoals Doug Mason het zei na de wedstrijd: “Dit was qua teamprestatie onze beste wedstrijd tot nu toe. Ik werd er gewoon emotioneel van, dat is me nog niet eerder gebeurd. Dat hebben de jongen echt heel goed gedaan.” En bitter want… nou ja, wederom verloren van Hannover Scorpions. Dus… busbenen of niet vanavond, de punten moeten mee naar huis en het team zal daar wederom alles voor geven!

De wedstrijd begint vanavond om 18:00 uur en is live te volgen via Sprade TV. De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Branden Gracel, Reno de Hondt, D’artagnan Joly en Max Hermens.