Terug naar Nieuws

MET HET HART GESTREDEN MAAR WEER GEEN WINST

De uitvoering was een stuk beter dan vijf dagen eerder, het resultaat was echter hetzelfde: weer een nederlaag tegen Hannover Scorpions. De lijstaanvoerder in de Oberliga Nord won in een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor met 1-4.

Trappers was nog wel gewaarschuwd. De Schorpioenen ontpoppen zich de laatste jaren meer en meer tot een heuse Angstgegner voor de Tilburgers. Voor het laatst won men een duel van Hannover op tweede Kerstdag 2021 (2-3 na verlenging). Vanavond betekende de negende verliespartij op rij tegen het sterrenensemble uit Nedersaksen. ‘We hebben onvoldoende geprofiteerd van de mogelijkheden en kansen die we hebben gekregen. Dan roep je het noodlot over jezelf af’, mopperde Danny Stempher na afloop.

WAT ALS TELT NIET

Wat als de geboren Zoetermeerder vijfenhalve minuut voor tijd de short handed breakaway (D’Artagnan Joly zat in het beklaagdenbankje wegens charging) had verzilverd? ‘Ik had die verdediger in mijn nek dus ik wist dat ik moest blijven schaatsen. Mijn bedoeling was forehand-backhand en dan in het dak van het doel. Alles ging goed, maar in plaats van tussen de palen verdween de puck naast. Als die erin was gegaan, werd het 2-3 en dan had ik het nog wel eens willen zien.’

‘Wat als’ telt echter niet in topsport en dus beet de blauwgele brigade in wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen andermaal in het stof. Trappers, dat Branden Gracel, Reno de Hondt en Max Hermens wegens blessures moest missen, startte voortvarend in de openingsperiode. ‘Tilburg came out flying in the first period. We were lucky to have Jerry (Kuhn) in net. Otherwise, we could have been in deep trouble’, aldus Scorpions coach Kevin Gaudet na afloop.

DRIE IN 6:24

In het middenstuk bevestigde Allan McPherson wederom zijn reputatie als scherpschutter. Slechts tien seconden had de 32-jarige center nodig om zijn negende doelpunt van het seizoen achter Ruud Leeuwesteijn te prikken. De treffer van de Canadees werkte als doping voor de Schorpioenen. In amper zes minuten diepten Dylan Wruck en Pascal Aquin de voorsprong uit tot 0-3.

Met een time-out kreeg coach Doug Mason zijn ploeg weer in het juiste spoor. Twee snoeiharde checks van Jonne de Bonth en D’Artagnan Joly maakten duidelijk dat Trappers zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. De beloning volgde acht minuten voor de dweil. Met een man minder op het ijs bediende Joly Delaney Hessels op maat: 1-3. ‘Die goal had ik écht even nodig’, vertelde Trappers nummer 28. Even later was Jay Huisman dichtbij de 2-3 maar zijn inzet was net niet krachtig genoeg.

AANKNOPINGSPUNTEN

Bij het begin van de slotperiode joeg Tilburg op een vroege aansluitingstreffer. De bezoekers piepten en kraakten, maar met het nodige kunst en vliegwerk hield Kuhn zijn doeltje schoon. ‘Jerry was really, really sharp, definitely the difference-maker tonight. He’s been rock solid for us the whole year’, stak Gaudet nog maar eens de loftrompet over de opvolger van Brett Jaeger tussen de palen bij de Scorpions.

Zelfs toen Doug Mason zijn keeper Ruud Leeuwesteijn inruilde voor een extra veldspeler kwam Trappers niet tot scoren. In de slotfase strooide Pascal Aquin nog wat extra zout in de Tilburgse wonden: 1-4. ‘Doug’s an intelligent coach so he probably watched some video this week. We haven’t had to battle so hard like we had tonight. And that against a Tilburg team missing three key players.’

Dat laatste wilde Danny Stempher niet als excuus voor de nederlaag opvoeren. ‘We verliezen het duel in het eerste deel van de tweede periode. Daar waren we even niet bij de les en daar maakt een geroutineerde ploeg als Scorpions dankbaar gebruik van. Toch geeft deze nederlaag volop aanknopingspunten voor de komende wedstrijden.’ Te beginnen zondag wanneer Trappers afreist naar Leipzig voor een confrontatie met de plaatselijke Icefighters.

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Man of the Match

Mikko Virtanen

Foto Romy Mullens