Terug naar Nieuws

TRAPPERS KRIJGT SNEL KANS OP REVANCHE TEGEN SCORPIONS

Afgelopen vrijdag ging Tilburg Trappers hard onderuit op bezoek bij aartsrivaal Hannover Scorpions. Vanavond strijden beide kemphanen opnieuw tegen elkaar. Ditmaal is ijssportcentrum Stappegoor de plaats delict. Laten we allen als Trappersfans achter het team gaan staan en ze naar de vurig gewenste overwinning schreeuwen.

WONDEN LIKKEN

De nederlaag kwam vrijdag hard aan in de ARS-arena. Zoals eerder dit seizoen was ook nu Scorpions een maatje te groot voor Trappers. “De eerste tien minuten ging het goed. We creëerden zelf ook kansen. De 1-0 van Scorpions was echter het breekpunt in de wedstrijd. Dan zit het in de koppen van de spelers dat ze niet van Scorpions kunnen winnen. Daarna kwamen zij steeds beter in hun spel, waardoor ze uit konden lopen qua score”, aldus Doug Mason tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

Ruud Leeuwesteijn gaf na afloop aan dat het gemis van de drie forwards duidelijk te merken was. “Daarnaast moet je simpelweg die kansen zien te voorkomen in plaats van ze proberen af te stoppen. Een ploeg met kwaliteit als Scorpions maakt dat genadeloos af.”

TIJD VOOR REVANCHE

Vanavond zal Trappers uit een ander vaatje moeten tappen om de Schorpioenen af te stoppen. Verdedigend zullen de rangen zoveel mogelijk gesloten moeten blijven. De aanvallende kwaliteiten van Hannover zijn simpelweg te goed om steken te laten vallen. De top drie van hun aanvallers: #9 Allan MC Pherson, # 11 Christoph Kabitzky en # 22 Dylan Wruck staan inmiddels in de top acht van het spelersklassement.

René de Hondt gaf tegen Brabants Dagblad aan dat hij niet blij was met uitslag. “Ik stond er niet echt van te kijken. Eerder dit seizoen verloren we met 7-2 van ze. Als je dan zelf drie van je beste aanvallers mist en je moet op bezoek daar, dan is dit geen vreemde uitslag tegen het beste team in onze competitie.” Trappers zal de komende periode ook op zoek gaan naar een Forward om de selectie van aanvallende impulsen te kunnen voorzien.

Doug Mason heeft de spelers drie dagen vrijgegeven om de batterij weer op te laden en fris op het ijs te staan vanavond. Hopelijk heeft dat zijn uitwerking gehad. Elke wedstrijd is er een op zich en biedt voor de Kruiken een nieuwe kans. Mason is er in elk geval op gebrand om dit seizoen minstens een keer te winnen van Scorpions. Dat zal niet minder gelden voor zijn manschappen en de fans op de tribunes.

Afwezig

De ziekenboeg bij Trappers is nog niet leeg. Vanuit de coaching staff werd meegedeeld dat vanavond niet meespelen: Branden Gracel, Reno de Hondt en Max Hermens,

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. Mocht je er niet live bij kunnen zijn er is een livestream.